Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Speak up Booster

Vind jij het belangrijk om je mening te geven en lijkt het je leuk om die op een creatieve manier met je telefoon vast te leggen? Kom dan 30 mei naar de UNICEF Speak up Booster en spreek je uit in beeld en geluid!

Waar wil jij je mening over laten horen? Op de UNICEF Speak up Booster ga je met toffe coaches creatief aan de slag. Over een onderwerp dat jij belangrijk vindt. Of dat nu de druk om te presteren is, ongelijkheid in de wereld, depressie of discriminatie; dat bepaal jij!  

Op een manier die bij je past - denk bijvoorbeeld aan film, dans, toneel, rap of een catchy song - leer jij jouw mening nog beter te uiten. Met humor of heel serieus. Het kan allemaal. Zolang je jouw manier van uiten maar met je telefoon kunt filmen of opnemen. Samen met andere jongeren ontdek je er alles over tijdens deze gezellige middag.

Jouw mening telt!

Wist jij dat je recht hebt op je eigen mening en om gehoord te worden? Dat je die mening mag uiten op een manier die bij jou past?
Daar helpt de Speak up Booster je bij. Want jij mag gehoord en gezien worden. Dus pak je telefoon en spreek je uit in beeld en geluid!

Bovendien maakt jouw productie - tenminste als je dat leuk lijkt - kans op een heuse première op Kleine Prinsjesdag. Dé kans om in september in de Haagse Ridderzaal jouw mening te laten horen aan Tweede Kamerleden en de minister!  

Nog even in het kort!

 • De Speak up Booster is op zaterdagmiddag 30 mei;
 • Bedoeld voor leerlingen van 13 t/m 16 jaar; 
 • Locatie is in het midden van het land. Exacte plek volgt snel, maar cool wordt die zeker!;
 • Je kunt alleen komen, maar zeker ook met vrienden of klasgenoten. Juist gezellig.
 • In groepjes werken of alleen; ook dat maakt niet uit. Wat je zelf leuk vindt. 
 • Deelname is gratis;
 • Iedereen moet zich aanmelden via dit formulier;
 • Je wordt begeleid door ervaren mediamakers die jouw skills opkrikken;
 • Misschien heb je al een onderwerp waar jij je op wilt richten die dag, misschien niet. Dat maakt niet uit: we helpen je graag! 
 • Leuk om andere jongeren te ontmoeten;
 • Maak kans op een uitnodiging voor Kleine Prinsjesdag op 11 september.

Geïnformeerd blijven over de Speak up Booster?

Ja ik kom graag!

Leerlingen op Kleine Prinsjesdag in 2019 samen met minister president Mark Rutte.

Feest! 10 jaar Kleine Prinsjesdag

Dit jaar bestaat Kleine Prinsjesdag van UNICEF tien jaar! Dat wordt zeker een feestje op 11 september in de Ridderzaal van Den Haag. Op deze tiende editie krijgen jongeren nog beter de kans om issues die zij belangrijk vinden, onder de aandacht te brengen van Tweede Kamerleden. Ook is er de mogelijkheid om met hen te debateren. Een superkans toch om duidelijk te maken wat jou en andere jongeren in Nederland én daarbuiten bezighoudt. 

Ook jij kan daar bij zijn! Want als jij meedoet aan de Speak up Booster en daar indruk maakt met de presentatie over een onderwerp waar jij je druk om maakt en je voor in wilt zetten, kan het zomaar zijn dat je geselecteerd wordt voor 'Kleine Prinsjesdag' op 11 september. Mis de Booster dus niet! 

Koning van de Jeugd 2019: Yusuf Khalid

Koning(in) van de Jeugd gezocht!

Op de dag van de Speak up Booster (30 mei) vindt ook de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd plaats. Leerlingen tussen de 13 en 16 jaar met een goed onderbouwde eigen mening en een talent voor presenteren maken kans op deze titel.

Benieuwd hoe jij in aanmerking kunt komen voor deze koninklijke titel en wat de voorwaarden zijn? Lees meer!

Wie wordt de opvolger van Yusuf  Khalid, de Koning van de Jeugd 2019? Een jaar lang vertegenwoordigt hij kinderen en jongeren in Nederland die met zichzelf in de knoop zitten. Daar komt hij voor op! Als Koning van de Jeugd vertelde hij daar afgelopen Kleine Prinsjesdag meer over in zijn zelfgeschreven troonrede in de Haagse Ridderzaal. 

Gerelateerd aan dit onderwerp