Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Speak Up

De UNICEF-pilot Speak up in de klas is een lespakket bedoeld voor jongeren in de onderbouw van het vmbo, havo en vwo. Het helpt leerlingen hun mening te vormen en deze zo goed mogelijk te uiten. Dat is immers het recht van jongeren volgens het Kinderrechtenverdrag! 

  Aan de slag met de pilot Speak up in de klas

  Omdat het soms best lastig is om je mening te geven, helpt Speak up leerlingen daar op een creatieve en interactieve manier bij. Met behulp van het lespakket kunnen ze aan de hand van een aantal stellingen hun eigen mening vormen en uiten op een manier die bij hen past. Of dat nu via een vlog, dans, rap of blog is. De vorm maakt niet uit; zolang leerlingen het maar met hun telefoon kunnen vastleggen.

  Laat klasgenoten samen ontdekken welke maatschappelijke issues hen kwaad maken of juist aanzetten tot actie en vind de perfecte manier om dit met elkaar te uiten. Vraag nu UNICEF Speak up in de klas aan. Zo leren jongeren om nog beter op te komen voor de rechten die hen raken!   

  Daarom dit pakket:

  • Speak up in de klas is interessant tijdens de lessen Nederlands, Mens & Maatschappij en/of Wereldoriëntatie;
  • Het pakket sluit goed aan op de kerndoelen en kost weinig voorbereidingstijd;
  • Voor docenten is er een duidelijke handleiding zodat de les makkelijk zelf te geven is;
  • Het pakket wordt gratis en kant-en-klaar aangeleverd; 
  • In het lespakket komen worden belangrijke maatschappelijke onderwerpen op een leuke en verantwoorde manier in de klas besproken;
  • Leerlingen ontdekken en uiten zo hun mening over verschillende maatschappelijke issues die hen aangaan;
  • De klas wordt op een speelse manier uitgedaagd, bovendien sluit de les goed aan bij de beleveniswereld van leerlingen;
  • Het pakket bestaat uit twee lessen die zowel na elkaar als afzonderlijk gegeven kunnen worden;

  Gerelateerd aan dit onderwerp