Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kleine Prinsjesdag voor scholen

Dit jaar waren wij er klaar voor om voor de tiende keer Kleine Prinsjesdag te vieren! Dit was reden voor een feestje én reden om jongeren nog meer een podium te geven voor hun eigen mening. Iedereen weet inmiddels de reden waarom dit niet door kan gaan en wij dit prachtige event een jaar moeten opschuiven!

Kleine Prinsjesdag is een super speciaal evenement waarbij jongeren issues die zij belangrijk vinden, onder de aandacht brengen van Tweede Kamerleden. En jouw klas kan daarbij aanwezig zijn.

Waar en wanneer?

Op 17 september 2021 in de Ridderzaal in Den Haag; de prachtige zaal waar een aantal dagen later de officiele Prinsjesdag plaatsvindt. Net voor de troon is een extra podium, waarop jongeren met Tweede Kamerleden in gesprek gaan. En de nieuwe Koning of Koningin van de Jeugd leest zijn/haar troonrede voor de jeugd voor.

Bekijk hieronder de video van Kleine Prinsjesdag 2019: