Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Zapplive in actie

Vanaf zaterdag 20 oktober komt Zapplive vijf weken lang in actie voor kinderen op de vlucht.

Klaas praat met Malak (11) uit Irak. Ze moest vluchten uit de stad Mosul en woont nu in een schuur.

Klaas is speciaal voor Zapplive samen met UNICEF naar Irak geweest. In dit land zijn heel veel kinderen op de vlucht voor geweld, maar er wonen ook kinderen die voor de oorlog in Syrië zijn gevlucht. Wat hebben ze meegemaakt en hoe gaat het nu met ze? En wat voor hulp krijgen ze van UNICEF? Je ziet het allemaal vanaf 20 oktober!

Help mee!

Je kunt zelf ook in actie komen voor Iraakse, Syrische en andere kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Verzin een leuke actie (flessen inzamelen, toneelstukje opvoeren, bingo, auto's wassen) en haal zoveel mogelijk geld op. Je kunt het door jou opgehaalde bedrag op de volgende manieren aan UNICEF geven:

  • Maak een actiepagina op onze website Help Mee. Dan kunnen je familie en vrienden heel makkelijk geld naar je overmaken OF
  • Vraag aan je ouders of verzorgers of ze het door jou opgehaalde geld willen overmaken naar NL86INGB0000 000 121 ovv ‘Zapplive in actie' OF
  • Kom het geld langsbrengen in de studio van Zapplive (kijk voor meer info op www.zapplive.nl)

In Zapplive vertelt Ala (10) aan Klaas hoe het was om tijdens de oorlog in Mosul te wonen.

Voor je ouders of verzorgers

Als je kind samen met Zapplive in actie wil komen voor kinderen op de vlucht, vinden wij dat natuurlijk geweldig! Op de website Help Mee kan je kind een eigen actiepagina aanmaken. Donaties komen daarop binnen, zodat langs de deuren gaan niet nodig is. We gaan bovendien zorgvuldig om met de door je kind ingevulde gegevens en zijn of haar privacy is gewaarborgd. Het opgehaalde bedrag gaat naar UNICEF's hulp aan kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Heb je nog vragen? Mail naar info@unicef.nl.