UNICEF Kid Power

Door mee te doen aan UNICEF Kid Power leer je over kinderrechten en het recht op goede voeding. Je komt zelf in beweging én zet je in om ondervoeding bij kinderen wereldwijd tegen te gaan.

UNICEF Kid Power bandje

Hoe werkt UNICEF Kid Power?

Scholen die meedoen ontvangen UNICEF Kid Power bandjes (stappentellers) voor de hele klas. Via een speciale app worden de punten van de hele klas bijgehouden. De maand start met een gastles van een UNICEF-vrijwilliger. Deze eerste les gaat over UNICEF, ondervoeding en kinderrechten. Vervolgens gaat je juf of meester zelf aan de slag met 3 lesmodules (digilessen) van 45 minuten. Na 4 weken is het project in de klas afgelopen en wordt de eindstand van de punten bekend gemaakt.

UNICEF Kid Power 2018

Wil je volgend jaar meedoen? Vraag je juf of meester om jullie aan te melden!

Door te bewegen verdien je punten die vervolgens door een partner worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd.

Door te bewegen verdien je punten die vervolgens door een partner worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd.

Terugblik UNICEF Kid Power 2017

Wat super dat jullie hebben meegedaan aan UNICEF Kid Power! We zijn trots op alle 10.000 kinderen in Nederland die een maand lang stappen hebben gezet om zoveel mogelijk zakjes voedzame pindapasta op te halen. Met elkaar stapten jullie 106.836 zakjes voedzame pindapasta bij elkaar. Een fantastisch resultaat. Bedankt!