Bedrijven en UNICEF aan de slag met SDGs

Voor een bedrijf is een gezonde, duurzame omgeving van groot belang. Bedrijven kunnen niet floreren in een wereld van toenemende ongelijkheid, armoede en klimaatverandering. De Sustainable Development Goals (SDGs) zijn in 2015 door alle lidstaten van de Verenigde Naties aangenomen om tegen 2030 een einde te maken aan armoede en ongelijkheid te verminderen en klimaatproblematiek aan te pakken.

UNICEF draagt met concrete programma's en interventies bij aan de SDG's:

Overzicht van SDG doelen

UNICEF en de Sustainable Development Goals

Het werk van UNICEF is onmisbaar voor het behalen van de SDGs. Het bestrijden van armoede (SDG 1) en hongersnood (SDG 2); het garanderen van goede gezondheidszorg (SDG 3), kwaliteitsonderwijs (SDG 4), water en sanitaire voorzieningen (SDG 6) en gelijke kansen (SDG 5 &10) voor elk kind zijn thema’s waar UNICEF zich al decennia voor inzet. Het is onmogelijk een duurzame toekomst op te bouwen zonder kinderen wereldwijd deze fundamentele rechten te garanderen. Door UNICEF te steunen draagt jouw bedrijf dus bij aan het realiseren van de SDGs. 

Samenwerking met bedrijven

Veel bedrijven hebben zich al aangesloten bij de UNICEF-missie om zo bij te dragen aan verschillende SDGs. UNICEF werkt samen met de Philips Foundation aan betere toegang tot goede gezondheidszorg voor moeders en kinderen in Kenia door middel van technische innovatie en lokale steun. In samenwerking met Koninklijke DSM heeft UNICEF in de strijd tegen ondervoeding in 2019 bijna 1,5 miljoen kinderen in Nigeria toegang tot gezonde voeding gegeven. In het programma 'Power for Youth', krijgen jongeren in vijf landen in Europa en Azië de (financiële) kennis en 21e-eeuwse vaardigheden die ze nodig hebben om zelfstandig te functioneren in de maatschappij.  

Meer weten?

Marjanne accountmanager

Marjanne van der Helm

Partnership Manager New Business

mvanderhelm@unicef.nl

+31 658909817