Samen tegen ondervoeding

UNICEF, Koninklijke DSM en Sight and Life (S&L) - de Zwitserse denktank op gebied van voeding – werken samen om ondervoeding tegen te gaan. 

Ondervoeding in Nigeria

De eerste duizend dagen zijn bepalend voor de ontwikkeling van kinderen. Van de bevruchting tot aan de tweede verjaardag is goede en gezonde voeding van cruciaal belang voor de fysieke- en cognitieve ontwikkeling. Kinderen profiteren hier de rest van hun leven van.

In samenwerking met DSM heeft UNICEF in Nigeria in 2019 bijna 1,5 miljoen kinderen betere toegang tot gezondere voeding gegeven. Door de verspreiding van 'Micro Nutrient Powders' wordt ondervoeding tegen gegaan. De kracht van het programma is dat de poeders een cruciale aanvulling geven voor kinderen die te eenzijdige voeding krijgen. UNICEF heeft samen met DSM gewerkt aan een verpakking en een distributiemethode waardoor we kinderen bereiken die deze aanvulling het hardste nodig hebben.

De bovenarmomtrek van Mojes Morris, 3 jaar, wordt gemeten in Nigeria om vast te stellen of hij ondervoed is. 

De bovenarmomtrek van Mojes Morris, 3 jaar, wordt gemeten in Nigeria om vast te stellen of hij ondervoed is. 

Verbinden in India

In India heeft UNICEF samen met DSM, S&L een platform opgezet waar bedrijven en organisaties hun kennis over gezondere voeding kunnen vergroten. Het platform ondersteunt de overheid bij het adresseren van voedingsvraagstukken. Sinds de start in 2019 hebben meer dan 50 bedrijven zich bij dit platform aangesloten.

DSM draagt niet alleen financieel bij aan het werk, maar ook door het delen van waardevolle kennis en de inzet van experts.

Generation Unlimited

DSM heeft zich afgelopen jaar aangesloten bij Generation Unlimited. Samen met UNICEF zet DSM zich in om jongeren in Afrika te steunen en hen te laten ontwikkelen tot ondernemers in de agri-food sector.