Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Samen tegen ondervoeding

UNICEF, Koninklijke DSM en Sight and Life - de Zwitserse denktank op gebied van voeding – werken samen om ondervoeding tegen te gaan. 

Ondervoeding in Nigeria

De eerste duizend dagen zijn bepalend voor de ontwikkeling van kinderen. Van de bevruchting tot aan de tweede verjaardag is goede en gezonde voeding van cruciaal belang voor de fysieke- en cognitieve ontwikkeling. Kinderen profiteren hier de rest van hun leven van.

In samenwerking met DSM heeft UNICEF in Nigeria bijna een miljoen kinderen bereikt in 2018 met 'Micro Nutrient Powders' om ondervoeding tegen te gaan. De kracht van het programma is dat de poeders een cruciale aanvulling geven voor kinderen die te eenzijdige voeding krijgen. UNICEF heeft samen met DSM gewerkt aan een verpakking en een distributiemethode waardoor we kinderen bereiken die deze aanvulling het hardste nodig hebben.

Voor de komende drie jaar gaat DSM ook in India een voedingsproject steunen voor ruim 520.000 euro. Samen zetten we een platform op waar bedrijven en organisaties hun kennis over gezondere voeding kunnen vergroten. DSM draagt niet alleen financieel bij aan het werk, maar ook door het delen van waardevolle kennis voor programma’s van UNICEF