Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Philips Foundation en UNICEF

De Philips Foundation werkt aan een betere wereld met innovatieve oplossingen. Het elektronicaconcern werkt daarvoor samen met het UNICEF Global Innovation Center.

Innovation Hub in Kenia

De Philips Foundation heeft in de Keniase hoofdstad Nairobi een Innovation Hub neergezet. Philips wil vanuit dit centrum oplossingen bedenken waarvan alle landen in Afrika kunnen profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om slimme medische apparatuur die in een vroeg stadium longontsteking bij kinderen kan vaststellen, om fornuizen die niet met hout hoeven te worden gestookt (dat scheelt CO2-uitstoot), of om apparaten die werken op zonne-energie.

Samen met UNICEF wil Philips zo de levens van kinderen en hun moeders verbeteren. UNICEF levert kennis van de lokale omstandigheden en het internationale netwerk, Philips brengt haar technische expertise in.

Ook ’s avonds licht op school

Een meisjesinternaat in Marrakech heeft verlichting op zonne-energie dankzij de Philips Foundation en UNICEF Marokko. Nu kunnen de leerlingen ’s avonds huiswerk maken, sporten en spelen. En - ook heel belangrijk - ze durven dankzij de verlichting nu in hun eentje naar de wc.

Geboorte-aangifte per sms

Kinderen zonder geboortebewijs bestaan officieel niet, waardoor ze bijvoorbeeld niet naar school kunnen of gebruik kunnen maken van sociale voorzieningen. Dankzij de Philips Foundation is het registreren van pasgeboren baby’s in Nigeria een stuk makkelijker geworden. Dat kan nu met een simpele sms-applicatie. 

Drones en e-learning

Ook in andere landen voeren de Philips Foundation en UNICEF innovatieve pilots uit. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • drones in Malawi die bloedmonsters vervoeren om baby’s meteen na de geboorte te kunnen testen op HIV.  
  • e-learning voor kinderen die niet naar school kunnen in (voormalige) oorlogsgebieden, zoals Zuid-Soedan. 

Gerelateerd aan dit onderwerp