Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Samen voor Youth Empowerment

ING wil een bijdrage leveren aan een eerlijke wereld waarin alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Daarom steunen directie, medewerkers en klanten al jaren UNICEF.

2,1
mljn

is door ING gedoneerd voor kleuteronderwijs

2400
kleuters

krijgen dankzij ING goed onderwijs

60
kleuterlokalen

zijn dankzij ING gebouwd

110
leerkrachten

kregen dankzij ING een opleiding

“Zonder ING zou ik nog altijd geitenhoeder zijn en nooit naar school zijn gegaan.”

Mohamed (19), Ethiopië

Samen met UNICEF bereikt ING fantastische resultaten voor kinderen. Een voorbeeld: één miljoen kinderen in Zambia, Ethiopië, Nepal en Madagaskar krijgen dankzij ING en UNICEF onderwijs van goede kwaliteit. Bovendien kunnen ze in veiliger en gezondere omstandigheden opgroeien. 

Power for Youth

ING vervolgt de samenwerking met UNICEF met het programma Power for Youth. De focus ligt hierbij op jongeren tussen de 10 en 19 jaar in Nepal, Zambia, de Filipijnen, Indonesië, Kosovo en Montenegro. In deze landen krijgen 335.000 jongeren de kans om op eigen benen te staan. Ze leren sociale vaardigheden, krijgen vakopleidingen, leren hoe ze hun mening kunnen geven en hoe ze een eigen bedrijf kunnen beginnen.

Nepal - Jongeren mogen het zeggen

Jongeren in Nepal willen maar al te graag ontsnappen aan armoede. ING en UNICEF geven hen de kennis, sociale vaardigheden en financiële scholing die ze daarvoor nodig hebben

Virtual reality video: Bibek de zakenman

Bibek Timilsina is een van de jongeren die heeft meegedaan aan het Power for Youth programma in Nepal. Hij is de hoofdpersoon in een door ING en UNICEF gemaakte virtual reality video. Bibek was 16 toen zijn vader overleed en hij de thee- en groentewinkel van het gezin moest gaan runnen. Zijn deelname aan Power for Youth heeft zijn leven veranderd. Van een verlegen jongen is hij veranderd in een zelfverzekerde ondernemer, die van de winkel een bloeiend bedrijf heeft gemaakt. Als trainer deelt hij zijn kennis met andere jongeren.

Zambia – Jongeren werken mee aan een nieuwe samenleving

ING en UNICEF helpen de meest achtergestelde jongens en meisjes in Zambia, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun toekomst. We proberen hen te betrekken bij de maatschappij en zorgen ervoor dat ze daarbij hulp krijgen van bijvoorbeeld hun ouders en de gemeenschap.  

Filipijnen – Jongeren zijn belangrijk

ING en UNICEF betrekken jongeren in de Filipijnen bij de maatschappij, bijvoorbeeld door veilige plekken voor hen te creëren. Ze kunnen bovendien meedoen aan een trainingsprogramma waarin ze kunnen werken aan hun zelfredzaamheid.

Indonesië – Laten we innoveren!

In Indonesië gebeuren veel natuurrampen. ING en UNICEF maken jongeren weerbaar tegen de gevolgen. De jongeren leren bijvoorbeeld hoe ze voor, tijdens en na rampen problemen kunnen oplossen. 

“Ik word president van Indonesië om de overstromingen voor eens en voor altijd te stoppen!”

Vika (16), Indonesië

Kosovo – Gelijke rechten voor jongeren

In Kosovo is veel ongelijkheid. Met hulp van ING en UNICEF kunnen jongeren uit minderheidsgroeperingen en jongeren die op het platteland wonen hun sociale vaardigheden ontwikkelen en leren hoe ze een eigen bedrijf kunnen beginnen. 

Montenegro – Roep om verandering

Ook in Montenegro heerst ongelijkheid en vallen groepen buiten de samenleving. Kwetsbare jongeren leren met hulp van ING en UNICEF sociale vaardigheden en ondernemerschap.

Spaarrekening voor UNICEF

Met de Spaarrekening voor UNICEF sparen klanten voor henzelf en voor kinderen wereldwijd. Ze kunnen via de spaarrekening ook rechtstreeks een bijdrage overmaken aan UNICEF. Alle donaties komen ten goede aan het Power for Youth programma voor jongeren in Indonesië en Kosovo, zodat zij zelf oplossingen kunnen bedenken voor problemen als armoede en ongelijkheid.

Tot halverwege 2016 steunde ING met de Spaarrekening voor UNICEF projecten voor onderwijs in Madagaskar. Dat heeft geweldige resultaten opgeleverd (zie de facts bovenaan de pagina).

Lesje sociale en emotionele vaardigheden, Filipijnen

Lesje sociale en emotionele vaardigheden, Filipijnen

ING-medewerkers en -klanten voeren actie

De medewerkers van ING staan aan de basis van het succes van de samenwerking met UNICEF. Ze organiseren wereldwijd activiteiten om zoveel mogelijk geld voor kinderen op te halen, zoals de ING Run en het ING Charity Dinner. Alle opgehaalde bedragen worden bovendien door ING verdubbeld. ING moedigt ook haar klanten aan om UNICEF te steunen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of via de Spaarrekening voor UNICEF.

Gerelateerd aan dit onderwerp