Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Fundraising met medewerkers en klanten

Verhoog de engagement van uw medewerkers of klanten door u samen in te zetten voor kinderen en geef uw bedrijf een boost. 

Verhoog uw medewerkersbetrokkenheid

Of u nu 30 of 30.000 medewerkers heeft, de kracht van uw organisatie komt voort uit deze mensen. Waarom dan niet investeren in hun enthousiasme en trots? In samenwerking met UNICEF kunt u allerlei acties opzetten om uw medewerkersbetrokkenheid te vergroten, van sportieve events tot spannende veilingen, of zelfs het laten doneren van salaris of verlofuren (UNICEF l geef-een-dag). De opbrengst gaat naar de zorg, educatie en bescherming van kinderen wereldwijd. Win-win, toch? 

Betrek uw klanten

Niet alleen medewerkers, maar ook klanten kunt u betrekken bij uw mvo-beleid. Dit kan de engagement van uw klanten vergroten en een positief effect hebben op uw imago. 

Voorbeeld van samenwerkingen
  • Wereldwijd organiseren ING-medewerkers fondsenwervende acties voor UNICEF. Zij staan een deel van hun salaris af, leveren vakantiedagen in of organiseren een evenement, zoals een sponsorloop of charity diner. ING verdubbelt als werkgever alle opbrengsten uit deze initiatieven. Resultaat ING: hogere medewerkersbetrokkenheid op elk niveau en door alle business units heen.

Direct zelf een actie opzetten

Ga naar ons Help mee-platform. Daar kunt u meedoen met reeds bestaande acties en (sport)evenementen of zelf een actie opzetten. Binnen een paar minuten kunt u aan de gang. U kunt daar natuurlijk ook alvast wat inspiratie opdoen.   

Hoe kunt u medewerkers extra motiveren om mee te doen?

Er zijn verschillende manieren om uw medewerkers te enthousiasmeren. Naast de interne communicatie rondom het programma en het aanwijzen van ambassadeurs binnen uw organisatie, kunt u als werkgever ook zelf verschillende initiatieven ondernemen. Zo blijkt dat het verdubbelen van het opgehaalde bedrag (eventueel met een van tevoren bepaald maximum) extra stimulerend werkt.

Wist u dat uw gift is tot een bedrag van € 100.000,- fiscaal aftrekbaar is. Raadpleeg voor meer informatie uw fiscaal adviseur of kijk op de website van de Belastingdienst