UNICEF Kid Power

UNICEF Kid Power is een beweging van kinderen, scholen en bedrijven: vóór een gezonde leefstijl en tégen ondervoeding. Pak deze kans om uw maatschappelijke betrokkenheid te tonen en word sponsor van dit geweldige initiatief met kinderen in Nederland en kinderen wereldwijd in de hoofdrol.

Hoe werkt UNICEF Kid Power?

UNICEF Kid Power leert kinderen op de basisschool (groep 6,7 en 8) in Nederland op een speelse manier over gezondheid, goede voeding en beweging. Daarnaast dragen de kinderen een stappenteller die een maand lang hun bewegingen bijhoudt en ze omzet in punten. U als sponsor zet deze punten vervolgens om in zakjes levensreddende pindapasta en draagt bij aan ons wereldwijde ondervoedingsprogramma. 

Kinderen bewegen een maand lang en halen hiermee zoveel mogelijk punten op. Deze worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen. 

Kinderen bewegen een maand lang en halen hiermee zoveel mogelijk punten op. Deze worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen. 

Polsbandje van UNICEF Kid Power

Helpt u mee?

De eerste editie van UNICEF Kid Power in Nederland ging van start in 2017. In maart bewogen 10.000 kinderen op circa 145 basisscholen een maand lang tegen ondervoeding. De volgende editie zal plaatsvinden in maart 2018.  Helpt u mee Kid Power nog groter te maken?

Waarom UNICEF Kid Power steunen?

1 op de 4 kinderen in ontwikkelingslanden is ondervoed. In Nederland zorgen slechte voeding en weinig beweging er juist voor dat 1 op de 7 kinderen overgewicht heeft. Met Kid Power slaat UNICEF een brug tussen ongezond leven hier en ondervoeding in andere landen. Want élk kind moet de kans krijgen gezond op te groeien en zich te ontwikkelen. Kinderen hier en kinderen daar. Als bedrijf kunt een belangrijke schakel vormen in dit geheel en uw maatschappelijke betrokkenheid uitdragen. 

Word sponsor van Kid Power

Voor kinderen en scholen is het kostenloos om mee te doen aan UNICEF Kid Power. Wel zoeken we partners om de zakjes voeding voor kinderen wereldwijd te sponsoren. Als bedrijf steunt u daarmee niet alleen kinderen in Nederland om gezonder te leven en te bewegen, maar ook ondervoede kinderen in het buitenland. Win-win-win.  Het verschil maken voor kinderen via UNICEF Kid Power? Neem dan nu contact op.

Marieke Buurman-Dekker

mbuurman@unicef.nl

+31 (0)6 1287 2621

Meer informatie over UNICEF Kid Power?

Download onze infosheet

Gerelateerd aan dit onderwerp