Mooi resultaat - dankzij jou!

Het gaat goed met het project Klimaatslimme dorpen in het zuiden van Madagaskar, en dat is mede te danken aan jouw steun.

20

dorpen krijgen steun om 'klimaatslimmer' te worden

50.000

mensen wonen in deze dorpen

25.000

van hen zijn kinderen

Eerste stappen op weg naar klimaatslimmere dorpen

Het project Klimaatslimme dorpen in het zuiden van Madagaskar is gestart! UNICEF wil met dit innovatieve project de impact van klimaatverandering op kinderen verkleinen door 20 kwetsbare dorpen in het zuiden van Madagaskar weerbaarder en duurzamer te maken. 

Ieder dorp krijgt toegang tot schoon water. We leggen waterpompen en -reservoirs, pijpleidingen, irrigatiesystemen en/of zuiveringsinstallaties aan, en trainen lokale ondernemers om deze te onderhouden. 

Ieder dorp krijgt eco-toiletten. Die werken zonder water en het afval wordt gecomposteerd tot landbouwbemesting.

Ieder dorp krijgt duurzame voorzieningen voor (zonne)elektriciteit en internet. Beide zijn nodig voor lokaal watermanagement, beter onderwijs en betere gezondheidszorg.

Alle inwoners krijgen voorlichting over klimaatverandering en -adaptie. Het is belangrijk dat volwassenen maar ook kinderen zich bewust worden van het probleem én de oplossing.

Alle cijfers in één overzicht

Download hier een compact overzicht met alle cijfers: Voortgang Klimaatslimme dorpen. Om te delen binnen je bedrijf, met collega's, klanten of wie dan ook uit je netwerk.

Voortgangsrapport plastic bricks ivoorkust

Schoon water voor Volandinandraza – dankzij jou!

Schoon water, zomaar uit de kraan, zonder dat je er uren voor hoeft te lopen: Volandinandraza (13) en haar klasgenoten zijn er superblij mee. Volandinandraza woont in het dorp Ehavo in het zuiden van Madagaskar. UNICEF heeft daar samen met het regionale bestuur een watersysteem geïnstalleerd bij de openbare basisschool. De waterpompen werken op zonne-energie - achttien zonnepanelen met een totaal vermogen van 2,25 kilowatt drijven het pompsysteem aan. Niet alleen de school maar het hele dorp heeft nu toegang tot schoon water en sanitair.

Contact

Joliene heimgartner mkb

Joliene Heimgartner

Partnerships

businessbuddies@unicef.nl

+31 (0)6 2121 4267

Voor (extra) donaties: NL09INGB0000002768 t.n.v. UNICEF Nederland. Graag o.v.v. van je bedrijfsnaam en een omschrijving van je gift. Hartelijk dank!