Mooi resultaat - dankzij jou!

Het gaat goed met het project Can't Wait to Learn, en dat is mede te danken aan jouw steun.

Ontwikkeling

van een nationale strategie voor digitaal onderwijs

3.423 leerlingen

hebben toegang tot digitaal onderwijs via de nieuwe methode Learning Passport

1.800 tablets

uitgedeeld aan onderwijscentra in afgelegen gebieden

Veel bereikt in een uitdagend jaar

In Soedan gaan drie miljoen kinderen niet naar school. Het innovatieve programma Can’t Wait to Learn brengt daar verandering in. Met behulp van tablets leren kinderen lezen, schrijven en rekenen. Afgelopen jaar heeft UNICEF heeft 1.800 tablets op zonne-energie aangekocht en uitgedeeld aan verschillende onderwijscentra. 3.423 leerlingen hebben nu toegang tot de nieuwe methode ‘Learning Passport’. Op dat platform kunnen kinderen hun schoolboeken vinden, maar ook spellen en interactieve opdrachten die aansluiten op het nationale curriculum. Ondertussen werkt UNICEF er hard aan om samen met de overheid en andere partners digitaal onderwijs een vaste plek te geven binnen het onderwijssysteem.

Alle cijfers in één overzicht

Download hier een compact overzicht met alle cijfers: Voortgang Can't Wait to Learn. Om te delen binnen je bedrijf, met collega's, klanten of wie dan ook uit je netwerk.

Let op: door een wijziging in de programma-aanpak sluiten sommige cijfers niet aan bij eerdere rapportages.

Infographic voortgang CWTL 2021
Juf Fatima geeft les met tablets

Juf Fatima geeft nu les met tablets - dankzij jou!

54 jongens en 50 meisjes: zo groot is de klas van juf Fatima in het dorp Tamantai in de Soedanese provincie Kassala. Sinds september 2019 leert zij haar kinderen lezen, schrijven en rekenen op de tablets van Can't Wait to Learn. Fatima heeft een uitgebreide training gehad hoe ze de tablets in de klas kan gebruiken en hoe ze ze moet beheren. Ook nam ze deel aan een training over het coronavirus. Haar dorpsgenoten zijn erg blij met haar. Zelfs toen de scholen dicht waren, ging juf Fatima door met het begeleiden van de kinderen. Want dat kon online dankzij Can't Wait to Learn!

Contact

Joliene Heimgartner

Joliene Heimgartner

Relatiemanager MKB...

businessbuddies@unicef.nl

Voor (extra) donaties: NL09INGB0000002768 t.n.v. UNICEF Nederland. Graag o.v.v. van je bedrijfsnaam en een omschrijving van je gift. Hartelijk dank!