Mooi resultaat - dankzij jou!

Het gaat goed met het project Can't Wait to Learn, en dat is mede te danken aan jouw steun.

6.453 kinderen

hebben leren lezen, schrijven en rekenen

85 ruimtes voor onderwijs

opgezet en voorzien van spullen

100 lokale begeleiders

getraind

Veel bereikt in een uitdagend jaar

In Soedan gaan drie miljoen kinderen niet naar school. Het innovatieve programma Can’t Wait to Learn brengt daar verandering in. Met behulp van tablets leren kinderen lezen, schrijven en rekenen. In september 2019 gingen de eerste klassen van start en in de periode daarna hebben we ruim 6.400 kinderen onderwijs kunnen geven. We bouwden 85 onderwijsruimtes, plaatsten 78 installaties voor zonne-energie en trainden zo'n 100 lokale begeleiders om les te geven met de tablets. 

Door de coronacrisis was er helaas ook vertraging. Ook in Soedan gingen de scholen dicht. UNICEF hielp en helpt Soedan om de coronacrisis te bestrijden. Inmiddels zijn bijna alle scholen weer open en gaat het werk voor Can't Wait to Learn ook weer volop verder.

Alle cijfers in één overzicht

Download hier een compact overzicht met alle cijfers: voortgang Can't Wait to Learn. Om te delen binnen je bedrijf, met collega's, klanten of wie dan ook uit je netwerk.

Infographic voortgang CWTL 2021

Juf Fatima geeft nu les met tablets - dankzij jou!

54 jongens en 50 meisjes: zo groot is de klas van juf Fatima in het dorp Tamantai in de Soedanese provincie Kassala. Sinds september 2019 leert zij haar kinderen lezen, schrijven en rekenen op de tablets van Can't Wait to Learn. Fatima heeft een uitgebreide training gehad hoe ze de tablets in de klas kan gebruiken en hoe ze ze moet beheren. Ook nam ze deel aan een training over het coronavirus. Haar dorpsgenoten zijn erg blij met haar. Zelfs toen de scholen dicht waren, ging juf Fatima door met het begeleiden van de kinderen. Want dat kon online dankzij Can't Wait to Learn!

Contact

Joliene heimgartner mkb

Joliene Heimgartner

Partnerships

businessbuddies@unicef.nl

+31 (0)6 2121 4267

Voor (extra) donaties: NL09INGB0000002768 t.n.v. UNICEF Nederland. Graag o.v.v. van je bedrijfsnaam en een omschrijving van je gift. Hartelijk dank!