Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jaaroverzicht vrijwilligers 2017

Wie aan 2017 terugdenkt, kan helaas niet om de vele rampen en conflicten heen die miljoenen kinderen hebben getroffen. Toch hebben we, samen met onder andere onze vrijwilligers, veel kunnen betekenen om de kinderen ver weg en dichtbij te helpen. Deze samenwerking is van onschatbare waarde. Hieronder een greep uit de vele activiteiten die onze vrijwilligers in Nederland hebben georganiseerd om kinderrechten onder de aandacht te brengen en fondsen te werven. 

UNICEF On Ice Studententeam Breda

In januari was de derde editie van UNICEF On Ice in Breda. De enthousiaste studentvrijwilligers hebben Kunstijsbaan Breda als locatie geregeld, waarbij ook nog eens één euro per verkocht kaartje aan UNICEF werd gedoneerd. En binnenkort is het weer zover: op 20 januari 2018 gaan de schaatsen onder voor de vierde editie van dit prachtige initiatief.

Steun ze ook dit jaar via het fondsenwervende platform

Kunstveiling voor UNICEF

De Kunstveiling voor UNICEF veilde verschillende werken van regionale kunstenaars. Zij maakten de schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s en weefwerken die op 12 februari onder de hamer gingen. Daarnaast werden enkele tekeningen van de Kleurfabriek in Nijmegen geveild. Er was dus voor elk wat wils. 

UNICEF Kid Power

Ook dit jaar werden kinderen uitgedaagd om meer te bewegen. In Nederland zorgen slechte voeding en weinig beweging ervoor dat één op de zeven kinderen overgewicht heeft. Met Kid Power slaat UNICEF een brug tussen ongezond leven hier en ondervoeding in andere landen. De kinderen kregen een UNICEF Kid Power bandje om hun stappen te tellen. 12.500 stappen leverden één zakje voedzame pindapasta op voor ernstig ondervoede kinderen. Ruim 10.000 kinderen, scholen en bedrijven deden van 6 tot en met 31 maart mee met Kid Power. Er waren veel vrijwilligers nodig om dit te event te kunnen realiseren, dus bedankt daarvoor!

Gastles wordt beloond

Vrijwilliger Rein Annema was begin april op de Frans ten Boschschool in Lichtenvoorde, om een gastles te geven in groep 8. Onder het genot van een kopje koffie werd het goede doel van hun sponsorloop besproken. Al snel werd geconstateerd dat naast het al uitgekozen goede doel ook UNICEF hiervoor in aanmerking moest komen. Na afloop van de sponsorloop mocht Rein maar liefst 1.400 euro in ontvangst nemen. Hij kan niet wachten om bij de volgende school op de koffie te komen…

Bevrijdingsfestivals

Ook dit jaar waren vrijwilligersteams aanwezig tijdens verschillende bevrijdingsfestivals in Nederland. Het regioteam Den Haag stond op 5 mei de hele dag op het Malieveld, in gezelschap van Oenny. De Haagse vrijwilligers hebben in totaal 765,09 euro aan giften opgehaald en 68,55 euro aan producten verkocht!

Performing Arts Week

Zingen, dansen en muziek maken. Ook dat is een manier om geld in te zamelen voor UNICEF! De kinderen van The British School in The Netherlands hebben tijdens hun Performing Arts Week 6.565,23 euro opgehaald. Vrijwilligers verzorgden de aankleding en de nodige informatie om dit mogelijk te maken. Wat een geweldig resultaat! Bekijk hier de compilatie.

UNICEF Jeugdloop Maastricht

De eerste UNICEF Jeugdloop in Maastricht was een groot succes. In het sportpark stonden zeventig enthousiaste kinderen aan de start, aangemoedigd door ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. Er heerste een gemoedelijke en ontspannen sfeer en de loop was voor herhaling vatbaar. Er komt dan ook een volgende editie en wel op 15 april 2018!

Montessorischool in Castricum in het zonnetje!

Deze school organiseert al 42 jaar achter elkaar een UNICEF-dag. Die begint met een sponsorloop, gevolgd door een feest in de school en eindigt met de UNICEF-markt. De kinderen kijken elk jaar uit naar deze bijzondere dag en daarom hebben de vrijwilligers van UNICEF de Montessorischool dit jaar in het zonnetje gezet. De opbrengst bedroeg maar liefst 7.037,42 euro.

Partners van UNICEF ondersteunen

Op verschillende locaties in het land ondersteunden vrijwilligers partners van UNICEF. Vrijwilligers stonden klaar tijdens NN CPC Loop, Vredesloop en tijdens de oliebollenverkoop in Den Haag. In verschillende vestigingen van IKEA waren vrijwilligers in touw voor de kids actie, tijdens de H&M kortingsactie en voor de verkoop stands, zoals bij reisorganisatie Djoser.

Nijmeegse Vierdaagse voor UNICEF

Het Vierdaagse UNICEF-project wordt al jaren door studenten georganiseerd en is elke keer een succes. Daarom willen we Studententeam Nijmegen weer bedanken voor hun inzet voor de Nijmeegse Vierdaagse van dit jaar. Ongeveer vijftig lopers lieten zich sponsoren voor UNICEF en in ruil daarvoor kregen ze twee exclusieve rustplekken met eten en drinken, een UNICEF-loopshirt en extra schone toiletten. De studentvrijwilligers hebben deze dag supergoed georganiseerd en de lopers enthousiast aangemoedigd. Bovendien is maar liefst 9.586,71 euro opgehaald voor UNICEF.

UFO

Als je in de regio Den Haag woont, heb je ze vast wel een keer zien staan op een toonbank: de UNICEF UFO’s. En er komen er steeds meer bij, met name bij groenteboeren, slagers, kaaswinkels en bakkers. Met succes: in vier maanden tijd heeft vrijwilliger Jan Marijnissen met het regioteam Den Haag e.o. op deze manier al 700 euro ingezameld. Zij moedigen andere teams aan om dit mooie voorbeeld te volgen!

Apeldoorn 4 UNICEF Gelre Fietstocht

De mooie Veluwe was ook dit jaar het decor van de jaarlijkse Gelre Fietstocht. Op 2 september konden de recreatieve fietser, de racefietser en de mountainbiker weer lekker op hun fiets springen voor UNICEF. Dit jaar waren er maar liefst tweeduizend fietsers die meededen, met een gezamenlijke opbrengst van 11.500 euro.

UNICEF Kinderfestival Den Bosch

Afgelopen september vond het eerste UNICEF-kinderfestival in Openluchttheater Hoessenbosch plaats, een initiatief van regioteam ’s Hertogenbosch e.o. Ruim 250 kinderen hebben enorm genoten van deze dag vol spelletjes, workshops en knuffelen met Oenny. Er is ruim 1.000 euro opgehaald; een prachtig resultaat voor het eerste UNICEF-kinderfestival. Hopelijk komt er in 2018 een vervolg!

We(b)care!

Sinds het najaar zijn we happily up & running met een nieuw Webcare Team. Acht vrijwilligers zijn elk weekend druk in de weer op de UNICEF social kanalen. En dat doen ze goed! 'Ondanks dat het soms best pittig is om de negatieve reacties te lezen, vind ik het wel leuk om onderdeel te zijn van deze nieuwe club. We(b)care! Leerzaam, uitdaging, omdenken!' - Juul Laarakkers

Harten Troef Bridgedrive

De vierde landelijke bridgedrive Harten Troef voor UNICEF was weer een groot succes. Grote én kleine bridgedrives hebben samen maar liefst 57.685,97 euro opbracht! Allemaal dankzij de inzet van vele vrijwilligers, bridgedriveverenigingen en deelnemers in Nederland en op Aruba. Dit bedrag is naar het onderwijsprogramma van UNICEF gegaan. Bekijk meer informatie over de bridgedrive.

CoderDojo

Regioteam Rotterdam heeft afgelopen jaar weer groots uitgepakt met een heus kinderrechtenfestival op 19 november. Onderdeel van dit festival was een middag programmeren, georganiseerd in samenwerking met non-profitorganisatie CoderDojo. Bij deze Dojo leerden kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar hoe ze hun eigen kinderrechtengame konden maken. Zo werd én het recht op onderwijs benadrukt, én kon je meer leren over welke rechten van het kind nu precies in het Kinderrechtenverdrag staan. Bekijk de aftermovie!

Kinderrechtenfestival Rotterdam

Ter ere van de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november, organiseerde regioteam Rotterdam (in samenwerking met Thuis Op Straat Rotterdam) een gratis kinderrechtenfestival op de SS Rotterdam. Ruim tweehonderd kinderen konden deelnemen aan activiteiten om alles over kinderrechten te leren. Al met al een geslaagde middag! Lees meer

Kerstmutsenverkoop

Tijdens het concert van Guus Meeuwis hebben verschillende vrijwilligers (onder andere studententeam Leiden) kerstmutsen verkocht voor UNICEF. De volledige opbrengst van maar liefst 11.795,85 euro (ofwel 2.359 dekens) is direct naar de wintercampagne 'Geef meer dan een deken' voor Syrische kinderen gegaan.

Succesvolle verkoop bij Estec

Regioteam UNICEF Leiden e.o. kan na een paar jaar onderbreking terugkijken op een geslaagd evenement bij Estec in Noordwijk. Ze hebben een mooie basis gelegd voor acties in de komende jaren en aandacht gevraagd voor de wintercampagne. De verkoop bracht 3.564,88 op en er is ook 340 euro aan giften opgehaald. De vrijwilligers kijken nu al uit naar een vervolg!

Samenwerking voetbalvereniging Blauw Wit ’34

Zaterdag 16 december heeft voetbalvereniging Blauw Wit ’34 in Leeuwarden een driejarig samenwerkingscontract met UNICEF getekend. Eén van de seniorenelftallen speelt met UNICEF op het shirt, omdat ze het belangrijk vinden om te laten zien dat er meer is dan alleen voetbal. Per doelpunt dragen ze 5 euro af en brengen UNICEF meerdere malen per jaar onder de aandacht. Wat een geweldig initiatief!

Wie zij ook is.
Waar hij ook woont.
Ieder kind verdient een jeugd.
Een toekomst.
Een eerlijke kans.
Dat is waarom UNICEF er is.
Voor ieder kind.

Een gezond en gelukkig nieuwjaar toegewenst!

Meer weten over een van deze activiteiten? Mail dan naar unicefcommunicatie@unicef.nl