Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Help een handje op festivals

Zien, horen, voelen, ruiken en beleven: kom naar de UNICEF 4D experience en ga mee op reis.

UNICEF komt graag naar de mensen toe om het verhaal van UNICEF te vertellen. Via de UNICEF 4D experience doen we dit op een speciale manier.
We zoeken de mensen op in het land, op festivals en evenementen zoals Rrrollend Food Festivals, Legoworld en Parkpop. De festivals en evenementen kunnen dus plaatsvinden in het hele land.

De 4D experience is een container waarin de bezoeker door middel van de zintuigen - horen, zien, ruiken en voelen - mee wordt genomen in de wereld van UNICEF binnen de drie thema’s ‘voeding’, ‘kinderen op de vlucht’ en ‘weerbare jongeren’. We willen mensen aan ons binden om met elkaar de kwetsbare kinderen in de wereld te helpen.

Vrijwilligers gezocht

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ter plekke de 4D experience beleving willen coördineren en ervoor zorgen dat het allemaal soepel verloopt.
De coördinator stuurt ook de groep vrijwilligers aan die op de dag van het event meehelpen, en handelt bij eventuele calamiteiten. De vrijwilligers helpen bij het bedienen van de 'beleving' en vragen het evenementen publiek of zij interesse hebben de experience te bezoeken.

UNICEF zorgt ervoor dat ter plekke alles klaarstaat. Een event kan meerdere dagen duren, vandaar dat wij op zoek zijn naar meerdere coördinatoren en vrijwilligers.

Uiteraard zullen we in de opstart zorgen voor een training, goede begeleiding en uitleg, je staat er niet alleen voor.

Corona

De Corona crisis en de beperkingen voor wat betreft de evenementen heeft voor de 4D experience flinke roet in het eten gegooid. We hopen in het najaar (maar zeker niet vóór 1 oktober) weer voorzichtig te beginnen met de inzet van de 4D container maar dat kan alleen wanneer de corona maatregelen dat toelaten.

Ben je geïnteresseerd in deze leuke vrijwilligersfunctie of heb je nog vragen? Neem dan contact via: events@unicef.nl.

Voelen zien en ruiken tijdens de unicef experience