Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Coördinator Jeugdvoorlichting Regio Rotterdam m/v

Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal.

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als  ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal. 

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Coördinator jeugdvoorlichting Regio Rotterdam m/v (vrijwillige functie 2-4 uur per week)

In Nederland

In Nederland is het hard nodig dat kinderen meer leren over kinderrechten. Zodat zij kunnen opkomen voor hun rechten, en die van andere kinderen in Nederland en daarbuiten. Vind jij dit ook belangrijk en wil je ons hiermee helpen? Dan ben jij misschien onze nieuwe coördinator jeugdvoorlichting.

Dit ga je doen:

Als coördinator jeugdvoorlichting coördineer je de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de gastlessen op basisscholen in een bepaalde regio. Je begeleidt aspirant jeugdvoorlichters bij het weg wijs worden in het geven van gastlessen en je initieert en begeleidt -online- bijeenkomsten met jeugdvoorlichters. Je fungeert als vraagbaak voor de jeugdvoorlichters uit jouw regio. Daarbij kan je altijd rekenen op de hulp van andere coördinatoren en medewerkers van UNICEF Nederland.

Tevens informeer en rapporteer je aan UNICEF over de voorgang van de voorlichtingsactiviteiten in de regio. Natuurlijk kan je naast je taak als coördinator ook zelf gastlessen verzorgen!

Regelmatig kom je -online- samen met andere coördinatoren en medewerkers van UNICEF Nederland voor onderlinge uitwisseling en informatie.

Dit vragen we:

Je hebt coördinerende en organisatorische vaardigheden, bent communicatief sterk, enthousiasmerend en initiatiefrijk. Je legt makkelijk contact, kunt groepsprocessen (bij)sturen en beschikt bij voorkeur over didactische vaardigheden.

Ervaring / een achtergrond in het onderwijs is een pré maar niet noodzakelijk.

Dit bieden we:

·       Gratis trainingen en interessante (deels online) bijeenkomsten bij
        UNICEF
·       Inspirerende, zinvolle en vooral leuke werkervaring
·       Waardevolle nieuwe contacten en ervaringen
·       Je hoort bij een wereldwijd netwerk dat kinderen en hun rechten
        beschermt
·       Reiskosten worden vergoed

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze leuke en veelzijdige vrijwilligersfunctie? stuur dan een email naar, Nancy Bönnen-Hoogendorp nhoogendorp@unicef.nl meteen solliciteren kan ook door je cv en motivatie te sturen naar jeugdvoorlichters@unicef.nl

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en vrijwilligersreglement.  

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.