Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Coördinator Jeugdvoorlichting

Omdat we er voor ieder kind willen zijn, hebben we jouw hulp nodig!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden in jouw regio: jeugdvoorlichters@unicef.nl.

UNICEF komt, in opdracht van de VN, wereldwijd in 190 landen, dag in dag uit, op voor de rechten van ieder kind. Wij geloven dat ieder kind ‘kind’ moet kunnen zijn. Sterker nog, daar hebben ze recht op. Lang niet alle kinderen groeien op in een veilige en liefdevolle omgeving. Dankzij jou[ en onze partners helpen wij meer kinderen dan wie ook ter wereld. Voor hun ontwikkeling hebben ze dringend bescherming, gezondheidszorg, (gezonde) voeding en onderwijs nodig. Daar staan wij voor, want wij zijn UNICEF.

In Nederland is het hard nodig dat kinderen meer leren over kinderrechten. Zodat zij kunnen opkomen voor hun rechten, en die van andere kinderen in Nederland en daarbuiten. Vind jij dit ook belangrijk en wil je ons hiermee helpen? Dan ben jij misschien onze nieuwe:

Coördinator Jeugdvoorlichting (vrijwillig, 2-4 uur per week)

Dit ga je doen

Als coördinator jeugdvoorlichting coördineer je de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de gastlessen op basisscholen in een bepaalde regio. Je begeleidt hen in het geven van gastlessen, en initieert -online- bijeenkomsten met jeugdvoorlichters. Je fungeert als vraagbaak voor de jeugdvoorlichters uit jouw regio. Daarbij kan je altijd rekenen op de hulp van andere coördinatoren en medewerkers van UNICEF Nederland.

Tevens informeer en rapporteer je aan UNICEF over de voorgang van de voorlichtingsactiviteiten in de regio. Natuurlijk kan je naast je taak als coördinator ook zelf gastlessen verzorgen!

Dit vragen we

Je hebt coördinerende en organisatorische vaardigheden, bent communicatief sterk, enthousiasmerend en initiatiefrijk. Je legt makkelijk contact, kunt groepsprocessen (bij)sturen en beschikt bij voorkeur over didactische vaardigheden.

Ervaring / een achtergrond in het onderwijs is een pré maar niet noodzakelijk.

Dit bieden we

 • Waardevolle nieuwe contacten en ervaringen

 • Je hoort bij een wereldwijd netwerk dat kinderen en
  hun rechten beschermt

 • Reiskosten worden vergoed

 • Een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarbij je kinderen
  iets belangrijks kunt meegeven.

 • Een mogelijkheid om meer te leren over kinderrechten. 

 • Je maakt deel uit van het landelijke vrijwilligersnetwerk 
  van UNICEF.

 • Toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor
  en door vrijwilligers.

 • Uitnodigingen voor bijeenkomsten en trainingen,
  zowel in de eigen regio als landelijk.

 • Opleiding en begeleiding, met een online training
  die je op een zelfgekozen moment volgt als startpunt
  en het vervolg afgestemd op jouw kennis, ervaring en behoefte.

Wil je solliciteren op deze leuke en veelzijdige vrijwilligersfunctie? Stuur dan een korte motivatie met CV naar jeugdvoorlichters@unicef.nl

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en vrijwilligersreglement. 
Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie. 

Promotieteam