Wat wilt u onze kinderen nalaten?

Kinderen hebben de toekomst. U kunt ons helpen deze toekomst mooi en veelbelovend te maken. Laat na aan onze kinderen, geef hen de kansen die ze verdienen.

Voor ieder mens komt er een moment waarop hij of zij de balans opmaakt en zich afvraagt: Wat heeft het leven mij tot nu toe gegeven? Besteed ik het op een zinvolle manier? En wat laat ik straks de wereld na? Misschien dat ook u zichzelf deze vragen stelt, bijvoorbeeld omdat u nadenkt over uw nalatenschap.

Heeft u zelf kansen gehad in uw leven, of juist niet? Wilt u de kinderen van nu vooruithelpen? Dan kunt u overwegen om UNICEF op te nemen in uw testament. Want kinderen hebben de toekomst.

Paul van Vliet

“Voor mij is het een fijn idee dat ik ook na mijn dood kan bijdragen aan een betere toekomst voor de kinderen van UNICEF.”

Paul van Vliet
Annemarie Blok, relatiemanager nalatenschappen

“Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament? Ik nodig u graag uit voor een persoonlijk gesprek”

Annemarie Blok, relatiemanager nalatenschappen

Een testament in vier stappen

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Het kan u ook een rustig gevoel geven te weten dat het geregeld is.

Een testament laten opmaken of wijzigen is vrij eenvoudig. Het is in vier stappen geregeld.

STAP 1: breng uw wensen in kaart

U kunt bijvoorbeeld nadenken over wie u tot erfgenaam wilt benoemen. Ook kunt u overwegen of u legaten in uw testament wilt opnemen. Een legaat is een vast deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag. Over de verschillende manieren van nalaten leest u meer in onze brochure.

STAP 2: benoem eventueel een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap na uw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of een notaris zijn. Is UNICEF uw enige erfgenaam? Dan kunt u ons ook tot executeur benoemen. De benoeming is alleen rechtsgeldig als dit is vastgelegd in uw testament. Benoemt u geen executeur? Dan moeten uw erfgenamen in overleg uw nalatenschap afwikkelen.

STAP 3: zoek een notaris

Om uw testament op te stellen, maakt u een afspraak met een notaris (zie www.notaris.nl voor een notaris bij u in de buurt). Tijdens deze afspraak bespreekt u uw wensen. Ook licht de notaris de juridische aspecten verder toe. U krijgt uiteraard alle ruimte om vragen te stellen. De notaris maakt na deze afspraak een concept-testament. Dit kunt u thuis rustig nalezen. Zijn uw wensen goed omschreven? Dan maakt u een nieuwe afspraak met de notaris om het testament te ondertekenen.

STAP 4: registratie

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden door elke notaris in Nederland worden opgevraagd. Een fijn idee: u kunt uw testament op elk moment laten wijzigen.

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap. Want met uw bijdrage kunnen we veel betekenen voor kinderen wereldwijd.

Mr. Reinier Kleijne, notaris in Den Haag

“Sommigen denken dat een testament alleen iets is voor rijken. Maar een testament is voor iedereen. Bovendien geeft het een gerust gevoel als je nalatenschap goed is geregeld.”

Mr. Reinier Kleijne, notaris in Den Haag

Meer weten?

Het is een weloverwogen keuze om de kinderen in deze wereld een veelbelovende toekomst na te laten. Onze relatiemanager nalatenschappen geeft u graag vrijblijvend informatie over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek

Neem contact op met:

Annemarie Blok, relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

088 444 96 50