Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schenkingsvrijstelling 2020

Met een schenkingsvrijstelling schenkt u zonder belasting te betalen. Dat kan wanneer u onder de grens van de schenkingsvrijstelling van de Belastingdienst blijft.

Voor 2020 is de algemene schenkingsvrijstelling vastgesteld op € 2.208. Dat betekent dat u vrij bent dit bedrag te schenken aan wie u maar wilt, zonder dat u of de ontvanger daarover belasting hoeft te betalen. Dat kan een familielid, vriend of goed doel zoals UNICEF zijn.

Schenkingsvrijstelling kinderen

Kinderen en pleegkinderen mogen elk jaar een bedrag belastingvrij ontvangen van hun ouders. Voor 2020 is dat bedrag vastgesteld op € 5.515 per kind. Let op: voor het kind tellen ook schenkingen aan zijn of haar partner mee. En voor de ouders geldt dat zij gezamenlijk dit bedrag mogen schenken - niet ieder afzonderlijk.

Ouders mogen hun kinderen eenmalig een hoger belastingvrij bedrag schenken voor de aankoop van een huis, een studie of een ander doel. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Wat heeft de schenkingsvrijstelling te maken met nalaten?

Beide termen hebben te maken met belastingvrij schenken, maar ze betekenen iets anders:

  • Schenkingsvrijstelling gaat over het bedrag dat u altijd belastingvrij kunt schenken aan bijvoorbeeld een goed doel of uw kinderen of pleegkinderen.
  • Met een nalatenschap kunt u na overlijden belastingvrij schenken aan een goed doel.

Ook als u er niet meer bent, kunt u daarmee wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst. 

Meer weten over belastingvrij schenken aan een goed doel?

Annemarie blok mgsht

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

50
procent

minder kindersterfte sinds 1990

90
procent

van alle kinderen ingeschreven bij een school

83
procent

van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

1,9
miljard

mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan

Gerelateerd aan dit onderwerp