Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Laat kinderen een toekomst na

Onze kennis en ervaring met het onderwerp nalaten delen we graag met u!

‘Wat zullen mijn kinderen ervan vinden?’

Wie geld wil nalaten aan een goed doel, stuit al snel op de vraag: ‘Wat zullen mijn erfgenamen ervan vinden?’ Zo maakt u het onderwerp bespreekbaar.

  • Vertel op een rustig moment dat u zich oriënteert op de invulling van uw nalatenschap, en dat u overweegt een goed doel op te nemen in uw testament. Wat vinden uw naasten daarvan? De kans is groot dat u alle begrip krijgt, zeker als bekend is dat u ook nu al een groot hart hebt voor dat goede doel. Vraag uw naasten ook eens mee te denken.
  • Ook al is het lastig: wees eerlijk en duidelijk tegen uw naasten over wat uw hebt vastgelegd in het testament. Zeker als dat afwijkt van hoe het volgens de wet zou zijn geregeld. Als u met uw naasten doorneemt hoe u het voor ogen hebt, komen zij later niet voor een verrassing te staan.
  • 'Misschien denken mijn kinderen dat er niets voor hen overblijft. Of dat ik hen wil onterven.' Ook die gedachtegang speelt veel mensen parten. Jammer, want vaak is dat helemaal niet aan de orde. Vul de gedachten van uw naasten niet in, maar bespreek rustig en duidelijk wat uw wensen zijn, en wat daarvan de gevolgen zijn voor hen.

UNICEF zorgt ervoor dat kinderen zoals Bemvinda (7) ook naar school kunnen gaan.

Met een nalatenschap laat u kinderen naar school gaan

De allergrootste wens van Bemvinda (7) uit Guinee-Bissau is uitgekomen: ze mag naar school! Tot voor kort moest ze de hele dag zwaar werk doen. Terwijl ze als ieder ander kind gewoon wil leren en spelen.

Wereldwijd gaan 168 miljoen kinderen tussen 5 en 18 jaar niet naar school omdat ze moeten werken, vaak onder zware omstandigheden. Deze kinderen lopen ook nog eens groot gevaar te worden mishandeld of misbruikt. UNICEF zorgt ervoor dat ze naar school kunnen, al is het maar een paar uur per dag. Met een nalatenschap draagt u daar aan bij!

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan
5 goede redenen om aan UNICEF na te laten

Een nalatenschap wijst u niet zomaar toe. U wilt zeker weten dat het geld goed terechtkomt en ook echt een verschil maakt. Dan is UNICEF een goede keuze.

1. We zijn ter plaatse
UNICEF werkt in 190 landen en gebieden. We zorgen onder meer voor vaccinaties, schoon water en scholen. Zo maken we direct het verschil in de levens van kinderen.

2. We zijn efficiënt
Doordat we zo’n grote hulporganisatie zijn, kunnen we voordeliger hulpgoederen inkopen. Voor minder geld kunnen we dus méér hulp bieden.

3. We zijn snel
Dankzij onze internationale bevoorradingsketen kunnen we heel snel hulp bieden in een noodsituatie. UNICEF is vaak als eerste ter plekke.

4. We hebben invloed
UNICEF heeft een invloedrijke stem en die laten we horen. Soms publiekelijk, soms achter de schermen. Maar we zijn er altijd voor kwetsbare kinderen.

5. We zijn betrouwbaar
UNICEF is onderdeel van de Verenigde Naties en bestaat al sinds 1946. In ons jaarverslag vertellen we precies wat we doen met elke euro die binnenkomt.

Wat is uw nalatenschap voor kinderen?

Lees onze informatie over belastingvrij nalaten aan UNICEF.