Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Laat kinderen een toekomst na

Onze kennis en ervaring met het onderwerp nalaten delen we graag met u!

In 4 stappen een testament geregeld

Een testament regelen lijkt ingewikkeld, maar met de juiste hulp is het opstellen van een testament zo geregeld. Begin met deze vier stappen!

Stap 1: breng de wensen in kaart.
Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen: familieleden, een dierbare vriend en wellicht ook een goed doel.

Stap 2: denk na over een executeur.
Een executeur regelt de afwikkeling van de nalatenschap. Benoemt u geen executeur, dan moeten de erfgenamen in overleg de nalatenschap afwikkelen.

Stap 3: zoek een notaris.
Om het testament op te stellen, maakt u een afspraak met een notaris. Daar kunt u ook terecht met alle (juridische) vragen. De notaris maakt in overleg met u een concepttestament. Als uw wensen goed omschreven zijn, ondertekent u het testament. Ook kunt u online een testament opstellen..

Stap 4: leg het vast.
Na ondertekening laat de notaris het testament registreren in het Centraal Testamenten Register. U kunt ten allen tijde iets wijzigen of aanvullen in het testament.

UNICEF doet er alles aan ernstig ondervoede kinderen zoals Johannas er weer bovenop te helpen.

Met een nalatenschap geeft u kinderen goede voeding

Peuter Johannas woog nog maar 4,5 kilo en was doodziek toen een UNICEF-hulpverlener hem ontdekte in een sloppenwijk van Nairobi (Kenia). Dankzij speciale therapeutische voeding en de juiste zorg kwam Johannes er weer helemaal bovenop.

Miljoenen kinderen wereldwijd lijden honger. UNICEF behandelt kinderen die ondervoed zijn, maar doet er óók alles aan om ondervoeding te voorkómen. Samen met partners zetten we voedingsprogramma’s op, zodat kinderen waar ook ter wereld kunnen opgroeien tot gezonde volwassenen. Met een nalatenschap draagt u daar aan bij!

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan

Vijf goede redenen om voor UNICEF te kiezen

Een nalatenschap wijst u niet zomaar toe. U wilt zeker weten dat het geld goed terechtkomt en ook echt een verschil maakt. Dan is UNICEF een goede keuze.

1. We zijn ter plaatse
UNICEF werkt in 190 landen en gebieden. We zorgen onder meer voor vaccinaties, schoon water en scholen. Zo maken we direct het verschil in de levens van kinderen.

2. We zijn efficiënt
Doordat we zo’n grote hulporganisatie zijn, kunnen we voordeliger hulpgoederen inkopen. Voor minder geld kunnen we dus méér hulp bieden.

3. We zijn snel
Dankzij onze internationale bevoorradingsketen kunnen we heel snel hulp bieden in een noodsituatie. UNICEF is vaak als eerste ter plekke.

4. We hebben invloed
UNICEF heeft een invloedrijke stem en die laten we horen. Soms publiekelijk, soms achter de schermen. Maar we zijn er altijd voor kwetsbare kinderen.

5. We zijn betrouwbaar
UNICEF is onderdeel van de Verenigde Naties en bestaat al sinds 1946. In ons jaarverslag vertellen we precies wat we doen met elke euro die binnenkomt.

Wat is uw nalatenschap voor kinderen?

Lees onze informatie over belastingvrij nalaten aan UNICEF.