Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Laat kinderen een toekomst na

Onze kennis en ervaring met het onderwerp nalaten delen we graag met u!

Nalaten op úw manier

Wilt u een goed doel opnemen in uw testament? Dan kan dat op verschillende manieren. Kies de vorm die past bij u:

Erfstelling U benoemt het goede doel als mede-erfgenaam. Het goede doel ontvangt dan een percentage van de nalatenschap (de hoogte van dat percentage bepaalt u zelf). U kunt een goed doel ook als énige erfgenaam benoemen.

Legaat Een legaat is een vast deel van de erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag. Een goede optie als u heel precies wilt vastleggen wát u geeft.

Fonds op naam Heeft u hart voor onderwijs, gezondheidszorg of een ander thema? Dan kunt u, in overleg met het goede doel van uw keuze, een 'fonds op naam' opnemen in de nalatenschap. U verbindt zich dan aan een concreet project. Heel persoonlijk dus!

“Wat u ons nalaat, komt volledig ten goede aan ons werk voor kinderen. UNICEF betaalt namelijk geen erfbelasting”

Annemarie Blok, relatiemanager nalatenschappen

UNICEF ondersteunt alleenstaande kinderen zoals Paulino en Laura zodat ook zij een toekomst kunnen opbouwen.

Met een nalatenschap beschermt u alleenstaande kinderen

Ze hebben alleen elkaar nog: broer en zus Paulino (7) en Laura (14) uit Mozambique. Hun ouders zijn een paar jaar geleden overleden aan de gevolgen van aids. Paulino gaat naar school, maar Laura runt het huishouden en bewerkt een stukje grond van de buren, in ruil voor eten.

Wereldwijd zijn er 17,5 miljoen kinderen die hun ouders hebben verloren door aids. Deze kinderen gaan vaak niet naar school, omdat ze moeten zorgen voor jongere broertjes en zusjes, of omdat ze het schoolgeld niet kunnen betalen. UNICEF ondersteunt hen zodat ze geld hebben voor school en lesboeken. Met een nalatenschap draagt u daar aan bij!

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan

Wat is uw nalatenschap voor kinderen? 

Lees onze informatie over belastingvrij nalaten aan UNICEF.