Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Wat wilt u nalaten aan kinderen wereldwijd?

Wat wilt u nalaten aan kinderen wereldwijd?

Ook als u er niet meer bent, kunt u wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat meer kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst.

Wij geloven in kinderen, wij geloven in de toekomst. Daarom willen wij elk kind de best mogelijke start in het leven geven en steunen in hun kindertijd zodat zij in gezondheid en veiligheid kunnen opgroeien. Alleen samen met u kunnen we daar wereldwijd voor zorgen. Nalaten aan UNICEF betekent hét verschil voor kinderen. 

'Ik wil kinderen een toekomst nalaten'

Paul van Vliet is al meer dan 25 jaar ambassadeur van UNICEF. “Ik geloof in kinderen. Ik geloof in de toekomst. Samen kunnen we kinderen geven wat ze verdienen. Een goede kindertijd, om te beginnen. Dat is toch de tijd waarin je onbevangen moet kunnen spelen, leren en dromen. Waarin je gezond moet kunnen opgroeien. Bedenk maar eens hoe je leven eruit had gezien als je niet in veiligheid was opgegroeid. Als je niet naar school had gekund. Ik heb UNICEF in mijn testament gezet. Natuurlijk krijgen mijn kinderen een deel. Maar er gaat ook een bedrag naar de kinderen van UNICEF. Zolang er ondervoede kinderen zijn of kinderen die niet naar school kunnen, moeten we die helpen. Tijdens ons leven én als we er niet meer zijn. Is dat geen mooie gedachte?”

Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

50
procent

minder kindersterfte sinds 1990

90
procent

van alle kinderen ingeschreven bij een school

83
procent

van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

1,9
miljard

mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

Door UNICEF in uw testament op te nemen, zorgt u ervoor dat kinderen wereldwijd de kansen krijgen waar zij recht op hebben. Dat jongens én meisjes goed onderwijs krijgen, dat er voor ieder kind schoon drinkwater en goede medische zorg is, en dat kwetsbare kinderen beschermd worden. 

Geen erfbelasting

Met uw nalatenschap levert u een heel belangrijke bijdrage aan een beter leven voor kinderen. Wat u ons nalaat, komt bovendien volledig ten goede aan ons werk voor kinderen. UNICEF betaalt namelijk geen erfbelasting. 

“Sommigen denken dat een testament alleen iets is voor rijken. Maar een testament is voor iedereen. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat je nalatenschap goed is geregeld”

Mr. Reinier Kleijne, notaris te Den Haag

Uw nalatenschap eenvoudig geregeld

Uw wensen voor later vastleggen: dat geeft een goed en gerust gevoel. Om alles officieel te regelen heeft u een testament nodig. Een testament is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden gebeurt met uw geld en goederen. Dit is eenvoudig en snel geregeld bij de notaris. U bepaalt wat er in uw testament komt en aan wie u wilt nalaten: familie, partner, een goede vriend en/of een goed doel. De notaris kan u daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

Een testament laten opstellen of wijzigen is gemakkelijk en geeft rust:

STAP 1: breng uw wensen in kaart

Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen, en of u (een deel van uw) geld of goederen wilt nalaten aan een goed doel. Ook kunt u overwegen of u legaten in uw testament wilt opnemen. Een legaat is een vastgelegd deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille, of een vast bedrag of een bepaald percentage van uw vermogen. Over de verschillende manieren van nalaten leest u meer in onze brochure.

STAP 2: benoem eventueel een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap na uw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of een notaris zijn. Benoemt u geen executeur? Dan moeten uw erfgenamen in overleg uw nalatenschap afwikkelen.

Bekijk ook de video 'Waarom een executeur aanwijzen?' uit onze videoserie over Nalaten.

STAP 3: zoek een notaris

Om uw testament op te stellen, maakt u een afspraak met een notaris (op www.notaris.nl vindt u een notaris bij u in de buurt). U bespreekt met elkaar uw wensen, de notaris licht de juridische aspecten toe en u kunt met al uw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament dat u thuis rustig kunt nalezen. Zijn uw wensen goed omschreven? Dan maakt u een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

Uw testament eenvoudig online regelen? Kijk dan op de website van NuNotariaat

STAP 4: leg het vast

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden worden gevonden en opgevraagd. Een fijn idee: u kunt uw testament op elk moment laten wijzigen.

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok mgsht

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Brochure 'UNICEF in uw testament'

Nadat u dit formulier heeft ingevuld, krijgt u een downloadlink voor de brochure. U kunt ook aangeven dat u de brochure per post wil ontvangen..

Ik heb kennis genomen van het privacy statement en stem er mee in dat UNICEF Nederland overeenkomstig haar statement omgaat met de gegevens die ik UNICEF Nederland verstrek.

Gerelateerd aan dit onderwerp