Bedankt voor uw aanvraag

Hartelijk dank voor het aanvragen van de brochure over nalaten aan UNICEF. Klikt u hier om de digitale versie te downloaden: UNICEF Brochure Nalatenschappen.pdf. Indien u heeft aangegeven dat u de brochure per post wilt ontvangen, zorgen wij ervoor dat u de brochure binnen een aantal dagen in huis heeft.

STAP 1: breng uw wensen in kaart

Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen. Ook kunt u overwegen of u legaten in uw testament wilt opnemen. Een legaat is een vast deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag. Over de verschillende manieren van nalaten leest u meer in onze brochure.

STAP 2: benoem eventueel een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap na uw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of een notaris zijn. Is UNICEF uw enige erfgenaam? Dan kunt u ons ook tot executeur benoemen. De benoeming is alleen rechtsgeldig als dit is vastgelegd in uw testament. Benoemt u geen executeur? Dan moeten uw erfgenamen in overleg uw nalatenschap afwikkelen.

STAP 3: zoek een notaris

Om uw testament op te stellen, maakt u een afspraak met een notaris (op www.notaris.nl vindt u een notaris bij u in de buurt). U bespreekt met elkaar uw wensen, de notaris licht de juridische aspecten toe en u kunt met al uw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament die u thuis rustig kunt nalezen. Zijn uw wensen goed omschreven? Dan maakt u een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

Uw testament eenvoudig online regelen? Kijk dan op de website van NuTestament

STAP 4: registratie

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden door elke notaris in Nederland worden opgevraagd. Een fijn idee: u kunt uw testament op elk moment laten wijzigen.
Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

Kinderen hebben de toekomst. U kunt ons helpen deze toekomst mooi en veelbelovend te maken. Door na te laten aan onze kinderen, geeft u hen de kansen die ze verdienen. Dat is toch een mooie gedachte.

Heeft u vragen? U kunt mij bereiken via nalaten@unicef.nl of tijdens kantoortijden via 088 444 96 50. Ik sta u graag te woord.

Met vriendelijke groet,
 

Annemarie Blok
Relatiemanager nalatenschappen