Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Grootste Kinderrechtenles 2020

Ben jij leerkracht van groep 7 of 8? Weten jouw leerlingen wat kinderrechten zijn?! Veel kinderen weten dat nog niet. Daarom organiseert UNICEF op 20 november de tweede editie van de Grootste Kinderrechtenles. Vorig jaar deden er al 518 scholen mee. Ons doel: zoveel mogelijk kinderen leren wat hun rechten zijn, want daar hebben ze recht op. Doe jij dit jaar samen met jouw klas ook mee aan de Grootste Kinderrechtenles?

Bestel het Ken je rechten-lespakket

Meld je aan vóór 26 oktober om kans te maken op een gastles van Klaas van Kruistum

En doe mee aan de Grootste Kinderrechtenles

De challenge

Dit jaar vieren we de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag op 20 november met een bijzondere challenge waarin jouw leerlingen een recht bedenken voor de klas. Het zit zo, uit het onderzoek Geluk onder Druk? van UNICEF blijkt dat leerlingen uit groep 7 en 8 het vaakst stress ervaren door de mening van anderen. Deze challenge vervangt opdracht 10 uit het Ken je rechten-lespakket. Wij dagen je uit om op 20 november aan de slag te gaan met deze bijzondere challenge!

Met deze challenge bedenken de leerlingen een recht dat ervoor zorgt dat kinderen in de klas beter in hun vel zitten. Dit mogen ze doen op een manier die bij hun past, met een video, een verhaal, een podcast, een toneelstuk of een tekening, werkelijk alles mag! De winnende klassen mogen een filmpje maken onder begeleiding van een fiilmcoach van het Kinderrechten Filmfestival en één klas ontvangt een bokaal van Klaas van Kruistum.

Over het Ken je rechten-lespakket

Vorig jaar is samen met de educatiespecialisten van YoungCrowds het Ken je rechten-lespakket ontwikkeld. Door dit lespakket leren kinderen op een leuke manier wat kinderrechten zijn, deze te waarderen en motiveert hen om voor hun rechten op te komen. Het lespakket is gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten. Het lesmateriaal bestaat uit:

Door hele land heen zijn er UNICEF jeugdvoorlichters die gastlessen in jouw klas kunnen verzorgen.

“De leerlingen reageerden erg positief op de les. Uit het gesprek dat voortkwam tijdens de lessen bleek dat de kinderen zich bewuster werden van kinderrechten”

Leerkracht basisschool

Bestel het Ken je rechten-lespakket

Om het lespakket op school op de mat te laten vallen hebben we wat gegevens van je nodig. Het lespakket is gratis, je betaalt alleen voor de verzendkosten.