Ieder kind heeft recht op gezondheidszorg

Gezond opgroeien, dat gunnen we alle kinderen. Maar helaas heeft niet elk kind overal toegang tot goede gezondheidszorg. We werken wereldwijd samen met overheden om kinderen te vaccineren en de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren.
5,9
miljoen

kinderen sterven elk jaar voor hun vijfde verjaardag

50
miljoen

kinderen worden bedreigd door acute ondervoeding

41
Miljoen

kinderen hebben overgewicht en vaak missen ze essentiële voedingsstoffen in hun dieet

946
Miljoen

mensen hebben nog steeds geen toegang tot goede sanitaire voorzieningen

Toen de einddatum van de Millenniumdoelen in 2015 in zicht kwam, heeft UNICEF alles op alles gezet om deze doelen zo dicht mogelijk te naderen. Toch is dat in veel gevallen niet gelukt, bijvoorbeeld op het gebied van toegang tot sanitaire voorzieningen. De Werelddoelen bieden een nieuwe kans om op mondiaal en lokaal niveau ervoor te zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien.

UNICEF helpt overheden om de moeder- en kindzorg tijdens de zwangerschap, rond de geboorte en daarna te verbeteren.We werken aan het organiseren van landelijke vaccinatieprogramma's (o.a. tegen mazelen en polio) en aan de introductie van nieuwe vaccins. Daarnaast helpen we overheden bij het opzetten van goede distributienetwerken voor medicijnen en vaccins. UNICEF adviseert en steunt overheden ook bij het verlenen van preventieve zorg door middel van voorlichting over hygiëne en voeding op dorps- en wijkniveau.

Kore Jide, Nigeria

“Baba Gana woog drie weken geleden nog maar 3,5 kilo. Hij is dankzij UNICEF al 1,5 kilo aangekomen!”

Kore Jide, Nigeria

Help kinderen wereldwijd aan een betere toekomst.

Doneer nu