Geef meer dan een deken

Tochtige tenten, ijskoude klaslokalen, schoenen zonder sokken: als wij hen niet helpen, moeten Syrische kinderen in barre omstandigheden de winter door. Daarom vragen we jou om 5 euro voor meer dan een deken te doneren. Je geeft een kind met je gift niet alleen warmte, maar ook hoop.

Winterkou bedreigt de kwetsbare gezondheid van Syrische kinderen.
Samen kunnen we ervoor zorgen dat zij de winter doorkomen en hoop houden. 
Geef ook meer dan een deken!

Deel deze video

6 miljoen

Syrische kinderen zijn in nood

2,5 miljoen

Syrische kinderen staan geregistreerd als vluchteling in een buurland

1,5 miljoen

kwetsbare kinderen hebben dekens en andere winterhulp nodig

Je hulp is dringend nodig

De winters in Syrië en de buurlanden zijn koud. Daarom is het zo belangrijk dat kwetsbare kinderen, die vrijwel niets hebben om zich tegen de kou te beschermen, hulp krijgen. Wij roepen heel Nederland op kinderen deze winter warm te houden door dekens te doneren. Doe je mee? Je geeft al voor 5 euro een deken én meer: met je gift geef je een kind warmte, hoop en het gevoel dat het er niet alleen voor staat. Doneer nu!

Dit is Noor (5) uit Syrië. Voor haar is een deken meer dan zomaar een stuk textiel. Want zonder deken is de kans heel klein dat dit meisje de winter heelhuids door komt.

Dit is Noor (5) uit Syrië. Voor haar is een deken meer dan zomaar een stuk textiel. Want zonder deken is de kans heel klein dat dit meisje de winter heelhuids door komt.

Dit is Noor (5) uit Syrië. Voor haar is een deken meer dan zomaar een stuk textiel. Want zonder deken is de kans heel klein dat dit meisje de winter heelhuids door komt.

Je hulp is dringend nodig

Geef meer dan een deken

Je kunt deze video delen met onderstaande tekst:

Ben jij deze winter een lichtpuntje voor Syrische kinderen?
Geef met 5 euro ook meer dan een deken. www.unicef.nl/deken

Deel deze video

Waarom?

Je zou denken dat kinderen en hun families in Syrië en de buurlanden al zo veel dekens en andere hulp hebben gekregen, dat een nieuwe actie niet nodig is. Maar na weer een jaar oorlog, zijn er weer nieuwe vluchtelingen en ontheemden bij gekomen. Ook zijn gezinnen door het jarenlange conflict door hun reserves heen, waardoor ze geen geld hebben voor warme kleding, dekens en verwarming.

In Syrië en de regio zijn de winters koud en vriest het in bepaalde gebieden. Voor zeker 1,5 miljoen kinderen is de winter levensbedreigend, omdat ze verzwakt zijn en hun families niets hebben om hen tegen de kou te beschermen. Daarom vragen we om je hulp. Voor 5 euro geef je een deken en houd je een kind warm.

Deken als levensredder

Voor een Syrisch kind is een deken meer dan een stuk textiel. Zonder deken geen bescherming tegen kou en ziektes, zonder deken geen warme plek om ’s nachts te slapen. Een deken is daarmee absoluut essentieel om te overleven. Het is een levensredder. Gevluchte Syrische kinderen leven onder erbarmelijke omstandigheden en moeten veel ellende doorstaan. Hoe houd je dan hoop en vertrouwen? Ook daarin kan een deken een rol spelen. Een kind dat een deken krijgt, voelt: 'Ze zijn mij niet vergeten'. Maak daarom nu je gift over.

Alvast bedankt voor je gift

Doe je mee aan onze winteractie? Voor 5 euro geef je een Syrisch kind meer dan een deken. Je geeft het warmte, hoop en méér. Alvast bedankt voor je gift!

Wil je meer doen?

Deel dan de video's op deze pagina op facebook en twitter. Je kunt ook op ons platform Help Mee in actie komen om geld voor dekens op te halen, of een actie van iemand anders sponsoren. Dankjewel alvast!