Mohahub therapeutische voeding Mohahub therapeutische voeding

UNICEF’s aanpak tegen ondervoeding

Ondervoeding heeft een grote impact op het leven en toekomst van kinderen. Ze worden vaak mentaal en fysiek geraakt. Terwijl ieder kind het recht heeft om goed gevoed te zijn en er juist een sterke generatie kinderen nodig is om een stabiele toekomst op te bouwen. Kinderen die niet goed gevoed zijn…

  • hebben moeite om tot hun volle potentie te groeien en zich te ontwikkelen
  • hebben minder goede schoolprestaties en daardoor op latere leeftijd een kleinere kans op het vinden van een goedbetaalde baan
  • hebben een verhoogd risico op infectie en overlijden als ondervoeding doorslaat naar acuut ernstige ondervoeding.

Geef voor acht weekse behandeling

Mohahub werd door zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht, hij vertoonde ernstige signalen van ondervoeding. In het ziekenhuis wordt zijn armomtrek gemeten – rood. Hij is ernstig ondervoed.

Doneer nu
Waarom is nu hulp nodig in Oost-Afrika?

Door klimaatverandering is het steeds vaker en langer extreem droog in Oost-Afrika. Maar als het regenseizoen aanbreekt en het gaat regenen kan het water nergens naartoe. Hierdoor ontstaan overstromingen en heeft de bevolking de uitdaging van twee klimaat extremen.  

Oogsten mislukken en vee sterft door gebrek, of ineens overvloed, aan water. Hierdoor ontstaat er een voedselschaarste die veel kinderen treft. Op dit moment zijn er 4,1 miljoen kinderen acuut ondervoed en een deel daarvan is in levensgevaar. 

Wat doen we concreet?
  • We trainen ‘voorbeeldmoeders’ in bijvoorbeeld Burundi. Zij geven voorlichting aan andere moeders in hun gemeenschap en screenen kinderen op ondervoeding. 
  • We delen (levensreddende) therapeutische voeding uit aan ondervoede kinderen.  
  • We steunen overheden bij het verbeteren van hun nationale voedingsbeleid, zodat kinderen en jongeren structureel toegang krijgen tot goede voeding. 
  • In noodsituaties verstrekken we noodvoeding. 
  • We kopen medische materialen in om kinderen te screenen op ondervoeding. Zoals: meetlinten, weegschalen en groeimeters. 

Met een unieke combinatie van structurele hulp en noodhulp gaat UNICEF ondervoeding tegen. We helpen ondervoeding in de toekomst te voorkomen en redden nú kinderen van acute ondervoeding:

Hoeveel van elke ontvangen euro besteden jullie aan jullie werk voor kinderen?

Van iedere euro ging in 2021 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Onze kostenpercentage was 20 procent. Dat ligt ruim onder de in de sector gebruikelijke norm van 25 procent.

Wachten in het ziekenhuis

Halima wacht met haar zoon, Mohahub, in het ziekenhuis op een consult.

Mohahub in het ziekenhuis

Mohahub wordt gewogen en gemeten

De conclusie: ernstig ondervoed. Hij heeft nu een behandeling met therapeutische voeding nodig om aan te sterken.

Mohahub wordt gewogen en gemeten

Meting armomtrek

Rood: ernstig ondervoed en in levensgevaar.

Meeting omtrek arm

Therapeutische voeding

Mohahub krijgt een zakje therapeutische voeding, hiermee wordt zijn eetlust getest. Die is overduidelijk aanwezig. Hij hoeft dus niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. De behandeling kan thuis worden afgemaakt.

Therapeutische voeding

Geef voor acht weekse behandeling

Ieder kind verdient het om groot te worden. Voor miljoenen kinderen in Oost-Afrika is dit niet vanzelfsprekend.

Doneer direct