Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Deel je menu

Deel je menu

Ons eten moet lekker, gevarieerd en gezond zijn. En we delen onze maaltijden graag op Facebook en Instagram. 149 miljoen kinderen hebben niets te delen, omdat ze chronisch ondervoed zijn. Jij kunt ervoor zorgen dat ze goede voeding krijgen. Deel je menu, bijvoorbeeld met Melandra uit Guatemala.

Bij 50%
van de kindersterfte

is ondervoeding de onderliggende oorzaak

1 op de 3
kinderen

is slecht gevoed

47%
van de kinderen

in Guatemala is ondervoed

Kinderen kunnen niet zonder gezonde voeding. Als ze te eenzijdig en ongezond eten, krijgen ze niet alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben om gezond op te groeien. Chronisch ondervoede kinderen hebben dan ook vaak een lichamelijke en geestelijke achterstand die ze niet meer kunnen inhalen. Maar daar blijft het niet bij. Bij maar liefst de helft van de kindersterfte is ondervoeding de onderliggende oorzaak. 

Een van de 149 miljoen: Melandra uit Guatemala

De driejarige Melandra uit Guatemala is chronisch ondervoed. Daardoor is ze te klein en te licht voor haar leeftijd. En Melandra is beslist niet de enige; in Guatemala is bijna de helft van de kinderen ondervoed. Gelukkig is erger voorkomen. Haar moeder kreeg hulp van UNICEF, zodat ze nu weet welke voeding belangrijk is voor haar dochter. Lees hoe UNICEF zich inzet voor goede voeding voor ieder kind

Help ondervoede kinderen en deel je menu

Deel vandaag nog je menu met een kind als Melandra. Daarvoor hoef je alleen maar het bedrag dat je uitgeeft aan je ontbijt, lunch of diner te doneren aan UNICEF.

Dit geef je met je ontbijt van 5 euro:

10 pakjes high energy biscuits met extra vitaminen en mineralen.

Dit is je lunch van 15 euro waard:

Een maand lang sprinkles (vitaminen en mineralen voor in de maaltijd) voor 24 kinderen.

Een diner van 35 euro kun je omzetten in:

Zes weken superpindakaas Plumpy'Nut voor een ernstig ondervoed kind.

Maar natuurlijk is een ander bedrag ook zeer welkom! 

Nicolette van Dam

UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam komt ook in actie voor Deel je menu.

"Als ouder wil je het beste voor je kind en daar valt natuurlijk ook goede voeding onder," zegt Nicolette. "Helaas is het niet voor alle ouders weggelegd om hun kinderen op de juiste manier te voeden. En daarom ben ik zo blij dat ik me samen met UNICEF hiervoor kan inzetten. Want elk kind, waar ook ter wereld, heeft recht op gezonde voeding."

Nicolette Van Dam gaat naar Guatemala, waar bijna de helft van de kinderen ondervoed is. Voor vertrek praat ze met kinderarts Koen Joosten. Hij vertelt dat chronische ondervoeding voor kinderen rampzalig kan uitpakken.

Deel vandaag je menu met Melandra

doneer