Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

#MijnNieuweWereld

Door de coronacrisis staat de wereld op zijn kop. Wat heeft dit voor gevolgen voor de toekomst? Zoals minister-president Rutte aangaf is het nu juist belangrijk dat jongeren zich laten horen. Daarom riep UNICEF jongeren tussen de 13 en 18 jaar op om hun ideeen te delen over hoe hun ideale wereld na corona eruit zou zien. En dat deden zij massaal!

Zij stuurden ons berichtjes. Video’s. Comments. Selfies. DM’s. Maakten instastories. Appjes. Gaven ons liefde en likes. En vooral: hun mening. Er reageerden 160.000 jongeren tussen de 13 en 18 jaar op de polls van het UNICEF Instagramkanaal. Meer dan 300 jongeren deelden een inhoudelijke mening over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Daar hadden we niet van durven dromen!

Het Jongerenadvies

In kleine groepsgesprekken heeft UNICEF samen met jongeren verder gepraat over de onderwerpen en ideeën waar de meeste berichtjes over binnenkwamen: onderwijs, discriminatie en klimaat. Op basis van deze gesprekken en berichtjes, stelden de jongeren het UNICEF-Jongerenadvies samen. Dit advies werd gepeild onder nog eens 300 jongeren, om er zeker van te zijn dat een grote groep jongeren het eens is met het advies.

Overhandiging aan minister Hugo de Jonge

Op donderdag 10 september overhandigden we het jongerenadvies aan minister Hugo de Jonge en gingen jongeren met kamerleden in gespek over hun eigen ideeën. Bekijk de video:

Caribisch Nederland

De resultaten van de campagne zijn diezelfde dag ook gedeeld met de lokale besturen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, staatssecretaris Raymond Knops en Statenlid Stieneke van der Graaf. De adviezen van de jongeren op de eilanden zijn te vinden op de Engelstalige pagina MyNewWorld

Met het jongerenadvies zorgen we ervoor dat de meningen van de jongeren wordt gehoord door de politiek. Dat is hun recht. De keuzes die de politiek nu maakt, bepalen hun leven nu en in de toekomst.

Gerelateerd aan dit onderwerp