Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Lieve scholieren, succes!

Is jouw (klein) kind, neefje, nichtje of buurkind weer helemaal blij op school, of moeten ze nog even wennen? In september verstuurde UNICEF duizenden zakjes geluk naar scholieren in heel Nederland, om ze succes te wensen met het nieuwe schooljaar. 

Een Zakje Geluk 

UNICEF wil alle scholieren in Nederland heel veel succes en geluk wensen voor het nieuwe schooljaar. Daarom hebben we in september speciaal voor hen een (gratis) Zakje Geluk gemaakt met een bloembol voor een klavertjevier plant én een geluksbandje. De bollen kunnen in een potje binnenshuis geplant worden, en voor je het weet staat er een plantje te pronken! Voor op de vensterbank of op het bureau, als extra stukje geluk voor het eerste nieuwe schooljaar van deze coronaperiode.

Inmiddels zijn alle duizenden zakjes op weg naar scholieren in heel Nederland. 

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige acties, en van het werk van UNICEF wereldwijd? Schrijf je dan hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Meisje naar school Ivoorkust

Alle kinderen weer naar school

Ook tijdens een wereldwijde pandemie heeft ieder kind recht op onderwijs. Kinderen mogen niet de onzichtbare slachtoffers worden van deze coronacrisis. UNICEF ondersteunt onderwijs op afstand tijdens deze crisis met: 

  • Digitale onderwijsplatformen 
  • Lesprogramma’s via de radio of televisie 
  • Lesboeken  
  • 'School-in-a-box’ pakketten voor kinderen in de meest afgelegen gebieden 
  • Advies en richtlijnen voor het veilig heropenen van scholen wereldwijd