Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wat staat er op uw bucketlist?

De kansen die we krijgen als kind, maken hét verschil in het leven – net als waar onze wieg staat.

Hoe ouder we worden, hoe meer we ons realiseren dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Daarom hebben veel mensen op hun bucketlist staan dat ze ook nog 'iets goeds' voor kinderen willen doen. Omdat ze hen allemaal een goede toekomst gunnen. 

Van verre reis tot bijzondere ervaring

Wat staat er op uw bucketlist? Dit was de hoofdvraag in een onderzoek in opdracht van UNICEF onder duizend vijftigplussers door Bureau Panelwizard. Reizen (en dan met name ver) werd met ruim 50 procent het meest genoemd. Het Noorderlicht zien staat zelfs op plek nummer 1. Ook waren bijzondere ervaringen populair, zoals het maken van een ballonvlucht of leren motorrijden. Ook meer kleinschalige, persoonlijke wensen staan op bucketlists. Bijvoorbeeld het samenzijn met familie, een muziekinstrument leren spelen of het bereiken van het ideale gewicht.

Steunen van een goed doel

Maar liefst 18 procent van de mensen met een bucketlist zei zich in te willen zetten voor goede doelen, bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk of het geven van donaties. Staat dit ook op uw wensenlijstje? Neem dan UNICEF op in uw testament. Zo helpt u kinderen wereldwijd naar school, of zorgt u ervoor dat ze goede voeding krijgen. Met UNICEF als erfgenaam geeft u kinderen de kans gezond op te groeien en zich te ontwikkelen, ook als u er niet meer bent.

Meer weten over het onderzoek? Lees dan het artikel 'Bucketlist wijst uit: vijftigplussers willen iets goeds nalaten'.

Bucketlist onderzoek

'Het Noorderlicht zien' staat op de hoogste plaats in een onderzoek naar de bucketlist van vijftigplussers.

Zij laten iets bijzonders na – bekijk waarom Ina en Janke zich inzetten voor UNICEF

Niet naar school maar werken: Ina weet hoe dat is

Als meisje mocht Ina niet doorleren. Ze was thuis nodig, om het huishouden te doen en te zorgen voor de jongste kinderen. Juist dáárom is zo gemotiveerd zich in te zetten voor het recht op onderwijs. Zodat alle kinderen naar school kunnen.

'Hoe gaaf is dat?' Janke assisteert bij een bevalling in Nepal

Een bevalling in Nepal is heel anders dan in Nederland. Verloskundige Janke de Vries maakt dat van heel dichtbij mee. Wat staat er op uw bucketlist?