Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
Alle Basics
Je donatie is veilig

Medicijnen

10
  • Gezondheidszorg voor kwetsbare kinderen
  • Genoeg om 20 kinderen te vaccineren tegen mazelen 
  • Of: genoeg om 16 kinderen te vaccineren tegen difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) 

Waarom mazelen- of DTP-vaccins geven?

Mazelen, difterie, tetanus en kinkhoest zijn zeer gevaarlijke (kinder)ziektes. Zeker voor kinderen met een lage weerstand kunnen ze dodelijk zijn. De slechte leefomstandigheden zorgen er ook nog eens voor dat een besmetting zich snel verspreidt. Vaccins zijn nodig om levens te redden.

Wat zijn UNICEF Basics?

UNICEF Basics zijn eerste levensbehoeften voor kinderen in nood. Het is een verzamelnaam voor basisproducten zoals dekens, schoon drinkwater, winterkledingpakketten, hygiëneartikelen en vaccinaties.

Kan ik ook direct geld overmaken?

Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het iban-nummer is NL86INGB0000000121.

Waarom zeggen jullie ‘Geef UNICEF Basics cadeau’?

UNICEF Basics koop je voor een kind in nood. Voor hen zijn de producten van enorm grote waarde. Kinderen in de Syrische regio hebben UNICEF Basics nodig om de winter goed door te komen. Na zeven jaar oorlog zijn ze alles kwijt. Voor hen zijn UNICEF Basics een cadeau van betekenis.

Krijg ik de UNICEF Basics thuisgestuurd?

Krijg ik de UNICEF Basics thuisgestuurd? Nee, UNICEF Basics zijn symbolische cadeaus. Met je donatie schaf je symbolisch UNICEF Basics aan. Je krijgt het product dus niet fysiek toegestuurd, en ook wordt het product niet een op een bij een kind afgeleverd. UNICEF gebruikt het totaal aan donaties om kinderen die basisproducten te geven waaraan op dat moment het meeste behoefte is, en daar waar ze het hardst nodig zijn.

Welke kinderen krijgen UNICEF Basics?

Ons doel is om 1,3 miljoen kinderen in de Syrische regio UNICEF Basics te geven. Dat zijn de armste en meest kwetsbare kinderen.

Violet Speek, werkzaam in Libanon namens UNICEF

“Elke deken, elke winterjas, elk paar laarzen is er één. Het lijkt zo klein, maar voor een kind dat UNICEF Basics krijgt, is het een levensgroot verschil”

Violet Speek, werkzaam in Libanon namens UNICEF