Unicefloop Hoorn zaterdag 3 juni 2023

De Unicefloop is een gesponsorde wandeltocht van 5,10 of 15 km waarbij kinderen geld bijeen brengen door zelf sponsors te zoeken voor elke gewandelde kilometer.

Start en finish van de Loop zijn bij de schouwburg ‘Het Park’. De start voor de 5 en 10 km vindt plaats tussen 9.00 en 11.00 uur en voor de 15 km tussen 9.00 en 10.00 uur. De route is net als in 2022 richting Grote Waal en de kinderboerderij (5 km), richting Dwaalpark (10 km) en richting Scharwoude (15 km).

Bij de schouwburg zal weer van alles te beleven zijn: er is een springkussen, je kunt je laten schminken, er zijn verschillende muziekoptredens en er is een ballonnenclown.

Tijdens de tocht krijgen jullie een traktatie en na afloop een medaille of schoentje voor aan je medaille.

Thema 2023:

Dit jaar lopen we ‘weer’ voor: 'Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst'

Anderhalf miljoen kinderen in het Afrikaanse land Ivoorkust kunnen niet naar school. Simpelweg omdat er niet genoeg klaslokalen zijn. Het inzamelen en recyclen van plastic kan bijdragen aan de oplossing.

Ivoorkust heeft een groot afvalprobleem. Rondslingerend plastic op straat vervuilt het grondwater, waardoor kinderen dodelijke ziektes kunnen oplopen. Slechts een klein deel van het plastic wordt ingezameld door jongeren en vrouwen, en verkocht aan fabrieken om te recyclen.

Met het project 'Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst' wordt plastic omgesmolten tot bouwstenen. In de recyclingfabriek van UNICEF wordt het plastic afval voor een eerlijke prijs gekocht van de vrouwen. Binnen drie weken is een lokaal van gerecycled plastic klaar en kunnen kinderen er les krijgen.

Zoveel begint bij een kind. Als het tenminste kind kan zijn.  En dat kan Unicef alleen met jullie hulp!

Door mee te doen met de Unicefloop.

 

Organisatie

Dit evenement is georganiseerd door regioteam Hoorn e.o.

Praktische informatie

Datum
3 juni 2023

Tijd
09:00 tot 13:00

Locatie
Westerdijk 4, 1621LE Hoorn

Doelgroep
Jongeren

Bezoek de website

Aanmelden

Ga naar de website