Amsterdamse Olympische Dagen

De Amsterdamse Olympische Dagen (AOD) worden georganiseerd door de gemeente Amsterdam en is een sportevenement voor de kinderen uit groep 7 en 8 ter afsluiting van het schooljaar. UNICEF Amsterdam mag daar aanwezig zijn om de kinderen op een leuke en speelse manier bewustzijn bij te brengen over wat UNICEF is en wat UNICEF allemaal doet. 

Beste UNICEF Vrijwilliger, 

op donderdag 21 en vrijdag 22 juni vinden de jaarlijkse Amsterdamse Olympische Dagen plaats! Deze dagen worden georganiseerd door de gemeente Amsterdam voor de groepen 7 en 8 ter afsluiting van het schooljaar. Het is een sportevenement waar verschillende bekende sporten zoals voetbal, hockey, basketbal en tennis voorkomen, maar ook andere leuke dingen zoals kanovaren, boogschieten, schaken en mountainbiken. 

UNICEF Amsterdam mag tijdens dit evenement aanwezig zijn om de kinderen op een leuke en speelse manier bewustzijn bij te brengen over wat UNICEF is en wat UNICEF allemaal doet. Dit wordt gedaan door een informatiestand neer te zetten, maar ook door spelletjes aan te bieden aan de kinderen die op het terrein rondlopen. Denk bijvoorbeeld aan blik gooien, het grote kinderrechtenspel, raad het land, enzovoort. Daarnaast is er ruimte om zelf spelletjes te bedenken, gelinkt aan UNICEF projecten, die we op die dag kunnen doen met de kinderen.

Ook zoekt de organisatie van de Amsterdamse Olympische Dagen nog mensen die willen helpen bij het begeleiden van een van de sport- en spelactiviteiten die zij zelf aanbieden. 

Kan je een van de dagen helpen of misschien wel allebei, stuur dan een reactie naar unicefeventsamsterdam@gmail.com. Geef aan wat je leuk lijkt om te doen (denk aan informatie verstrekken, het bedenken en het begeleiden van de spelletjes, de organisatie van de AOD zelf helpen). 

Organisatie

Dit evenement is georganiseerd door regioteam Amsterdam e.o.

Praktische informatie

Datum
21 juni 2018 t/m 22 juni 2018

Openingstijden
De kinderen moeten om 10.00 uur aanwezig zijn en vertrekken tussen 15.00 en 15.30.

Locatie
Willinklaan 7, 1067SL Amsterdam

Doelgroep
Jeugd


Aanmelden

Voor dit evenement hoeft niet aangemeld te worden