On the side

Er is meer! Chill, kijk films, spreek elkaar onder het genot van een hapje en een drankje, dans of stap in de photobooth. Er zijn ook talloze stands waar je nog meer kan leren en ontdekken zoals:

Dit is mijn mening: Kinderrechtencollectief

Het Kinderrechtencollectief is benieuwd naar jouw mening. Elk (half) uur vragen we ernaar. En dan kan jij je mening geven over een kinderrechtenstelling. Als je meer kwijt wilt, dan kan dat ook. We verzamelen jouw mening en ideeën en die nemen we mee in onze rapportage aan het VN-Kinderrechtencomité! Zien we je on the side bij onze stand?

Gescheiden ouders: Villa Pinedo

Als mensen gaan scheiden, heeft dat grote impact. Als je er als jongere middenin zit. Of als volwassen vragen hebt over hoe je je kind het best kunt ondersteunen. Het helpt om daarover te praten. Bij Villa Pinedo zijn nu 270 jongeren met gescheiden ouders Buddy. Zij bieden als Buddy andere kinderen met gescheiden ouders een luisterend oor en advies in de MyBuddy App. Vandaag zijn ze aanwezig om jou tips te geven. Kom langs en schroom niet!

Meet the World - KROS

Wil jij weten hoe het gaat met jongeren aan de andere kant van de wereld? Wil jij niet óver maar mét jongeren praten die opkomen voor hun rechten? Jij kan nu met ze in gesprek! Tijdens het festival is het mogelijk om te skypen met jongeren over de hele wereld. Dus kom langs en leer je wereldwijde leeftijdgenoten kennen!

KROS Coalitie
De Coalitie Kinderrechten in Ontwikkelingssamenwerking is een samenwerkingsverband van ontwikkelingsorganisaties met een gedeelde ambitie: de positie van kinderen in ontwikkelingslanden verbeteren. We werken samen rond thema’s als de Sustainable Development Goals, noodhulp, kinderbescherming, jongerenparticipatie en het algemene ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. Omdat we geloven dat aandacht geven aan deze groep ervoor zorgt dat de wereld straks eerlijker, duurzamer en veiliger wordt. Maar ook omdat we staan voor de mening dat de kinderen van nu het recht hebben op die extra aandacht.
Organisaties: Unicef Nederland, SOS Kinderdorpen, EDUKANS, Defence for Children – ECPAT, Terre des Hommes, Liliane Fonds, Red een Kind, Save the Children, Plan International Nederland, Nationale Jeugdraad NJR en War Child

Photobooth

Maak de mooiste selfies met je BBF's in de Photobooth

Pitchcoach Frank Smallegange

Ga op persoonlijke pitch-les! In een 10 minuten pitch-workshop helpt Frank je om de essentie van je verhaal te vinden.

Robot Quiz met Pepper - ING

Wil jij meer leren over de digitale wereld en hoe de manier van communicatie tussen jong en oud soms anders kan zijn? Test je kennis en kom naar de Quiz die gehost wordt door robot Pepper. Waar thema’s als trouwen met een robot, Fortnite en Whatsapp taal aan bod komen. Samen in gemixte teams strijd je tegen elkaar in de quiz. Het team met de hoogste score wint een prijsje!

ING en UNICEF werken samen aan het programma 'Power for Youth' met een doel: een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren en hen klaar stomen voor het werk en de maatschappij van morgen. 

Silent cinema

Hier kun je mooie en inspirerende films kijken. o.a de Trouw Docu Hoe kun jij het verschil maken?, een videoboodschap van Kalvijn en video's van UNICEF ambassadeurs Guus Meeuwis, Nicolette van Dam, Renate Gerschtanowitz en Klaas van Kruistum.

Silent Disco

Silent Disco mag natuurlijk niet ontbreken op een festival! Dans met je koptelefoon op- maar wel met z'n allen- op de leukste nummers!

Sterke punten spel: Nederlandse Jeugd Raad (NJR)

Sterke punten: Iedereen heeft ze! Dingen die voor jou als vanzelf gaan, maar waar een ander misschien meer moeite mee heeft. Of je nu heel goed bent in discussiëren, van nature anderen op hun gemak stelt of een geboren leider bent: Je bent ergens heel goed in! Waar liggen jouw krachten? Ontdek het met het ‘Sterke Punten Spel’ bij de NJR-stand.

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt? Kijk dan vooral op de Mainstage en On the Side pagina's !

Meisje wijst naar camera