Neem UNICEF op in je testament

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Een mooi idee: ook na de dood nog bijdragen aan een betere wereld. Door UNICEF op te nemen in je testament geef je de kinderen van morgen een kans om zich te ontwikkelen.

 

UNICEF in je testament?

Het opnemen van UNICEF in je testament is één van de manieren om ons te steunen. Daarmee kunnen we blijven werken aan een goede toekomst voor álle kinderen. Er zijn verschillende manieren om UNICEF in je testament op te nemen:

Erfstelling
Het is mogelijk om UNICEF bij testament te benoemen tot (mede)erfgenaam. Door middel van zo'n erfstelling ontvangt UNICEF een bepaald percentage van jouw nalatenschap. Jij bepaalt zelf welk percentage je aan elk van de erfgenamen wilt nalaten. Je kunt UNICEF dus bijvoorbeeld erfgenaam maken naast je kinderen. Ook kun je ervoor kiezen UNICEF tot je enige erfgenaam te benoemen. Als je kinderen hebt, kunnen zij in dat geval nog steeds aanspraak maken op hun legitieme deel.

Legaat
Als je UNICEF niet tot erfgenaam wilt maken, maar wel in jouw testament wilt opnemen, kun je UNICEF tot legataris maken. Dat betekent dat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) nalaat aan UNICEF. Je kunt meerdere legaten opnemen in je testament.

 

Foto testament actieblok

UNICEF in je testament

Het opnemen van UNICEF in je testament is één van de manieren om ons te steunen.

Testament

Paul van Vliet over nalaten aan UNICEF

Bekijk wat Paul van Vliet na zijn dood met zijn geld doet. Een filmpje om kippenvel van te krijgen.

 

Foto testament actieblok1

Vormen van nalaten

Er zijn diverse manieren om UNICEF in je testament
op te nemen. 

 Contact button

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met Wilma van de Griendt via info@unicef.nl of (070) 333 93 33.