Programma's

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door
 


Het zou onmogelijk zijn om je mee te nemen naar alle programma's die wij in meer dan 150 landen steunen. In plaats daarvan lichten we een select aantal hulpprogramma's uitgebreid toe.

Programma's

Sierra Leone: kinder- en moedersterfte

In Sierra Leone haalt 1 op de 6 kinderen de 5e verjaardag niet. UNICEF wil de kinder- en moedersterfte binnen 4 jaar met een derde verminderen.

Guinee Bissau: de school als centrum voor ontwikkeling

Slechts 7 van de 10 kinderen in Guinee Bissau gaan naar de basisschool, één van de laagste cijfers in West Afrika. Om kinderen op school te krijgen en hen daar te houden, zet UNICEF vooral in op kindvriendelijke scholen.

Swaziland: we gaan voor nul baby’s die geboren worden met hiv

Maar liefst 41% van de zwangere vrouwen in Swaziland heeft hiv. UNICEF doet er alles aan om er voor te zorgen dat kinderen zonder hiv worden geboren en tijdens hun tienerjaren niet worden geïnfecteerd met hiv.

Egypte: kinderen beschermen tegen geweld

Egypte is een enorm land waar maar liefst 31 van de 84 miljoen inwoners kinderen zijn. Geweld tegen kinderen is er helaas wijdverbreid.

DR Congo: langdurige humanitaire hulp

Het slepende conflict in het oosten van DR Congo heeft een enorme impact op de lokale gemeenschap. De situatie vraagt langetermijnhulp van UNICEF.