Programma's

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door
 


Het zou onmogelijk zijn om je mee te nemen naar alle programma's die wij in meer dan 150 landen steunen. In plaats daarvan lichten we een select aantal hulpprogramma's uitgebreid toe.

Programma's

Brazilië: in de schaduw van het WK

Veel kinderen in Brazilië hebben te maken met (seksueel) geweld. Door de grote toestroom van mensen tijdens het WK 2014 zijn kinderen extra kwetsbaar voor misbruik.

Malawi: tegengaan van kindhuwelijken

In Malawi is 1 op de 5 tienermeisjes getrouwd, vaak met oudere mannen. Meisjes worden, tegen hun wil in, uitgehuwelijkt door hun eigen familie. 

Sierra Leone: kinder- en moedersterfte

In Sierra Leone haalt 1 op de 6 kinderen de 5e verjaardag niet. UNICEF wil de kinder- en moedersterfte binnen 4 jaar met een derde verminderen.

Guinee Bissau: de school als centrum voor ontwikkeling

Slechts 7 van de 10 kinderen in Guinee Bissau gaan naar de basisschool, één van de laagste cijfers in West Afrika. Om kinderen op school te krijgen en hen daar te houden, zet UNICEF vooral in op kindvriendelijke scholen.

Swaziland: we gaan voor nul baby’s die geboren worden met hiv

Maar liefst 41% van de zwangere vrouwen in Swaziland heeft hiv. UNICEF doet er alles aan om er voor te zorgen dat kinderen zonder hiv worden geboren en tijdens hun tienerjaren niet worden geïnfecteerd met hiv.